LIVE VIDEO+TEXT Constanța. Oil Terminal inaugurează un rezervor de 55000 mc. Ministrul Economiei, prezent la eveniment (GALERIE FOTO+VIDEO)

Oil Terminal inaugurează astăzi, 5 ianuarie 2024 rezervorul de 55000 mc construit in depozitul sud al Oil Terminal.

La eveniment participă si Sebastian Burduja, Ministrul Energiei și primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac

„În data de 05.01.2024 Oil Terminal a bifat o premieră pentru cei 125 de ani de activitate ai companiei inaugurând un rezervor cu o capacitate de stocare de 55.000 mc amplasat In Secţia Platformă Sud, cel mai nou şi amplu obiectiv de investiţii al societății şi totodată cel mai mare rezervor construit după 1989. Rezervorul inaugurat are o capacitate de 55.000 mc, este prevazut cu un capac metalic flotant, are o înălţime de 18 m, diametru de 60 m şi o cuvă de 10.000 mp, la contruirea acestuia fiind utilizate 900 tone de metal. Pe toata perioada construcţiei (17 luni) au participat in medie cate 50 muncitori zilnic, lucrările fiind finalizate in timp record, cu 13 luni înainte de termenul contractual (30 luni prevazut iniţial). Aceasta nouă capacitate de depozitare reprezintă o necesitate stringentă pe fondul actualei situaţii geopolitice şi oferă posibilitatea de a putea fi utilizat atât pentru ţiţei, cât şi pentru motorina în funcţie de solicitările pieţei/clienţilor“ - au precizat reprezentanții Oil Terminal. 

„Este deja o certitudine faptul că Oil Terminal este o companie care işi respectă angajamentele. Prin finalizarea acestei investiţii majore echipa de management s-a ţinut de promisiune si a atins un obiectiv principal respectiv mărirea capacităţii de depozitare şi transferul către Secţia Platformă Sud, situată în afara oraşului Constanţa a capacităţilor existente în Secţia Platforma Nord - situată în interiorul oraşului Constanţa. Astfel, se eliberează terenul în suprafaţă de 38 ha situat în Secţia Platformă Nord ce conferă multiple facilităţi de acces atât la infrastructura publică rutieră şi feroviară, fiind situat în oraş, lângă Gara CFR Constanţa, cât la infrastructura de utilități publice cum ar fi conexiunea la apă, canalizare, electricitate și gaz. Astfel, terenul va fi exploatat în noi direcţii de dezvoltare benefice în egală măsură pentru societate și comunitate. Desigur, fac referire la cel mai ambiţios proiect de regenerare urbană şi cea mai mare şansă de dezvoltare pentru întreaga regiune, un proiect mixed-use cu parc, grădină botanică, pol de business şi concepte de divertisment, pe care Oil Terminal il realizeaza în parteneriat cu lulius Real Estate. Astfel vom contribui la creşterea gradului de acoperire a nevoilor comunităţii locale regionale într-un mod sustenabil responsabil vom ajuta la imbunătăţirea calitatii vieţii populaţiei“ - a precizat Directorul General al Oil Terminal, Sorin Ciutureanu.   

UPDATE: 

„Vă mulțumesc pentru prezența la eveniment. Aș vrea să vă fac o scurtă prezentare a depozitelor în care lucrează compania Oil Terminal. Acesta este depozitul 4 Sud unde se află acest nou rezervor de 55.000 mc. Aici sunt danele între 69 și 79 cu o capacitate de stocare de 89.000 mc. În port vom construi un nou rezervor de 10.000 mc. Știți deja cu toții de proiectul de regenerare urbană cu Iulius Estate, cu beneficii pentru comunitatea constănțeană” - a precizat  Directorul General al Oil Terminal, Sorin Ciutureanu. 

„Să avem un an bun cu vești bune și chiar mai bune. Am ținut să mă aflu la Constanța pentru această ocazie, care înseamnă mai multe lucruri importante. Înseamnă pentru constănțeni șansa de a-și reinventa comunitatea printr-un proiect de regenerare urbană, care vor da Constantei o nouă față și vor pune Constanța pe hartă. Acest rezervor permite folosirea spațiului obiectului unui acord cu compania Iulius pentru regenerare urbană. În al doilea rând, dvs aveți aici o tradiție îndelungată de peste 125 de ani și contextul cu Ucraina și nu numai a dat o nouă perspectivă Oil Terminal. Felicit compania ca a înțeles importanța pe care o are. Acest rezervor înseamnă o șansă pentru o companie și mandatul de a investi, lucru pe care mi l-am asumat în urmă cu 6 luni când am preluat mandatul de ministru. Împreună cu celelalte proiecte și ca veți moderniza două rezervoare adiționale și unul în port, plus terminalul de bitum unde conducerea va evalua cele 7 oferte primite de la companii din intreaga lume, acest plan va da companiei o nouă perspectivă.” - a precizat Sebastian Burduja, Ministrul Energiei. 

“Domnul ministrul ne onorează vizita în Constanța și ca ați dat o importanță deosebită evenimentului de astăzi și apreciem lucrul ăsta. Asta am făcut și noi, am avut o colaborare bună și suntem și noi beneficiari ai acestei investiții. Oil Terminal face investiții, este vorba de un influx de bani și o parte din bani ajung și la bugetul nostru. Investitorii vor ca polul de atracția vară să fie litoralul, iar în extrasezon să vină aici. Anul acesta cred ca se termină PUul și în 2025 se începe investiția“ - a menționat primarul Vergil Chițac. 

Legat de terminalul de bitum vom avea o imagine clară prin primăvară, conform celor transmise de cei trei participanți la conferință. 

„În Dana 79 am dezvoltat acum doi ani o instalație de motorină și pentru prima oară în istoria terminalului am putut primit un vapor de 90000 pentru descărcare“ - a precizat Sorin Ciutureanu








Citește și: 

Acționarii Oil Terminal, convocați în AGOA și AGEA. Despre ce se va discuta

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

JT Grup Oil anunță lansarea unei oferte publice de vânzare a 10.000.000 acțiuni

25 Apr 2024 444

Firme Constanța Bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2024 al Oil Terminal SA a fost aprobat

04 Apr 2024 707

Dezvoltarea urbană durabilă O abordare complexă care face parte din ADN-ul IULIUS, dezvoltatorul de la Iași care vine la malul mării

02 Apr 2024 1038

OIL Terminal SA investește în Portul Constanța. Compania va construi un rezervor în vecinătatea Danei 67

29 Mar 2024 566

Acţionarii Oil Terminal SA vor stabili valoarea dividendului brut. Adunarea Generală Ordinară, convocată în luna aprilie

28 Mar 2024 574

OIL TERMINAL, mesaj de 8 Martie

08 Mar 2024 422

OIL Terminal SA desființează mai multe imobile de pe strada Caraiman din Constanța

07 Mar 2024 879

Firme Constanța Schimbări în Agigea Oil Terminal SRL, al cărei asociat unic e o firmă cu sediul la Dubai

01 Mar 2024 726

OIL Terminal SA Constanța va moderniza un rezervor și instalația de încărcare păcură în cisterne

01 Mar 2024 575

Acționarii OIL Terminal SA decid demararea negocierilor cu Euronova Energies pentru construcţia unui terminal de bitum

28 Feb 2024 710

Compania va dezmembra un teren de pe strada Caraiman Primăria Constanța, certificat de urbanism pentru OIL Terminal SA

25 Feb 2024 831

Oil Terminal SA Constanța caută firmă pentru demolarea rezervoarelor din parc Medeea

13 Feb 2024 769

Averea și interesele Marietei Stași, membru supleant în CA al Spitalului Județean Constanța (DOCUMENTE)

12 Feb 2024 738

OIL Terminal SA va desființa două rezervoare de pe strada Caraiman din Constanța

11 Feb 2024 926

Acționarii Oil Terminal SA Constanța, convocați în adunare generală. Ce se află pe ordinea de zi?

27 Jan 2024 909