LIVE VIDEO+TEXT Măsurile dispuse de autorități la nivelul județului Constanța cu ocazia Sărbătorilor Pascale şi a minivacanţei de 1 mai 2024 (GALERIE FOTO+VIDEO)

Măsurile dispuse de autorități la nivelul județului și activitățile ce vor fi desfășurate în vederea creșterii gradului de protecție și de siguranță a cetățeanului, în contextul Sărbătorilor Pascale şi a minivacanţei de 1 mai 2024 sunt prezentate astăzi în cadrul unei conferințe de presă. 

La declarații vor participa subprefectul județului, Şenol Ali, dar si reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța, Inspectoratului de Jandarmi Județean ‘’Mihail Kogălniceanu’’ Constanța, Grupării de Jandarmi Mobilă "Tomis" Constanța, Direcției de Sănătate Publică a Județului Constanța, Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța. 

În decshidere a luat cuvântul subprefectul județului, Şenol Ali. 

„Așa cum sunteți obișnuiți, an de an, în această perioadă de 1 Mai și de sărbătorirea Pastelui, instituția Prefectului și celelalte instituții iau măsuri de control ca vizitatorii să poate să își petreacă Sărbătorile Pascale în condiții de siguranță“ - a precizat subprefectul județului, Şenol Ali. 


IPJ Constanța anunță că se vor desfășura numeroase manifestări publice.

„Este marcată perioada cu multe sărbători religioase și numai. În perioada 27.04-07.05.2024, pentru a duce la îndeplinirea sarcinilor se desfășoară mai multe activități specifice. Pe ordine publica vor fi dispozitive suplimentare în zona stațiunilor. În mediul rural vor fi prevenite furturile de animale. La capacitate maxima va fi folosita toată aparatura din dotare pentru prevenirea incidentelor în trafic. În această perioada sunt 300 de polițiști zilnic, cu 150 de mașini, iar numărul va fi suplimentat la nevoie în perioada sărbătorilor. 15 aparate radare și peste 40 drugteste vor fi folosite în perioada asta. Până în 15 iunie structura de la Vama Veche va fi relocata pe un teren al IPJ unde vor fi trei containere amplasate“ - a precizat Chestor de poliție Dumitru Bîltag – împuternicit șef al IPJ Constanța. 


A luat cuvântul col. dr. ing. Mihail-Cristian Amarandei, inspector șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“. 

La nivelul ISU Constanta au fost demarate acțiuni specifice pentru asigurarea unui cadru de siguranță pentru toți cetățenii județului. Începând cu 1 aprilie au fost demarate acțiuni de control la spatiile comerciale și unități turistice, dar și la lăcașuri de cult. În seara de Înviere în proximitatea a 15 lăcașuri de cult sunt 13 echipe de intervenție cu doua autospeciale de stingere. În perioada 30 aprilie - 7 mai vor fi operationalizate 7 puncte de intervenție de stingere Ciocârlia, Valu lui Traian, Lazu Agigea și Costinești, dar și un punct de salvare din mediul acvatic în Portul Turistic Tomis. 

IJJ Constanța o sa acționeze pe raza localităților importante ale județului cu un număr de minim 60 de jandarmi pe fiecare zi. De asemenea Gruparea mobila de Jandarmi Tomis alocă peste 100 de jandarmi pe zi în zonele de interes. 

Gabriel Nica de la DSVSA Constanta ia cuvântul. 

„Șase echipe de control cu echipe de specialitate vor fi în stațiuni și puncte de interese. Alături de ele sunt alte 5 echipe de suport și laboratorul mobil DSVSA“ - a menționat Gabriel Nica. 




Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.