MAE Alți 115 de cetățeni români au revenit în țară din Statul Israel

Foto: facebookMinisterul Afacerilor Externe (MAE) informează că, în urma demersurilor constante ale Celulei de Criză a MAE, în cursul zilei de 9 octombrie 2023, alți 115 de cetățeni români au revenit în România, din Israel prin intermediul unei curse operate de o companie aeriană privată.

MAE precizează că echipa consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Tel Aviv și a Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah și echipa din cadrul Unității de Reacție Rapidă a Celulei de Criză MAE rămân în continuare pe Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv pentru a acorda asistență consulară cetățenilor români aflați pe aeroport.

Cetățenii români care se află pe teritoriul acestui stat se pot adresa Ambasadei României la Tel Aviv şi își pot anunța prezenţa în regiune, comunicând astfel datele de identificare și propriile coordonate la adresa de e-mail telaviv@mae.ro<mailto:telaviv@mae.ro> și la numărul de telefon de permanență al Ambasadei României la Tel Aviv: +972 54 5643279, precum și cel al Consulatului General de la Haifa: +972 543 998 038, pentru a putea fi contactaţi. MAE subliniază importanța utilizării acestor canale de către cetățenii români pentru centralizarea corectă a informațiilor și  eficientizarea dialogului în vederea acordării asistenței consulare.
MAE reiterează recomandarea adresată cetățenilor români care intenționează să călătorească în Statul Israel să își reprogrameze călătoria și să urmărească rubrica „Alerte de călătorie” de pe pagina de internet a MAE (https://www.mae.ro/travel-alerts/2938).

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://telaviv.mae.ro, https://consular-protection.ec.europa.eu/travel-advice_en și www.mae.ro<http://www.mae.ro> - rubrica „Sfaturi de călătorie” și reamintește faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MAE anunță Demersuri pentru repatrierea a 92 de cetăţeni români în contextul situaţiei din Israel şi Fâşia Gaza

08 Oct 2023 743