MAE își deschide porțile de Ziua Diplomației Române. Ce poți vizita

  • Ministerul Afacerilor Externe organizează Ziua Porților Deschise, cu prilejul Zilei Diplomației Române, celebrată pe 1 septebrie.

Ministerul Afacerilor Externe organizează vineri, 1 septembrie 2023, o nouă ediție a Zilei Porților Deschise, marcând astfel Ziua Diplomației Române și contribuția Corpului Diplomatic și Consular la dezvoltarea României şi la promovarea intereselor statului român în plan internațional.

Cu această ocazie, clădirea centrală a Ministerului va fi deschisă publicului larg, care va avea ocazia să parcurgă un tur ghidat, având ca repere:

  1.  elementele expoziționale amplasate în holul de la intrarea în sediul Ministerului și în Sala „Grigore Gafencu“ (documente și obiecte diplomatice de arhivă, o expoziție dedicată costumului diplomatic, o secțiune dedicată Anului Cantemir);
  2.  zona dedicată fotografiilor oficiale, galeria portretelor miniștrilor de externe ai României;
  3.  Sala Hărților „Mihnea Constantinescu“ și Salonul „Nicolae Titulescu“, care vor fi amenajate astfel încât cei prezenți să se familiarizeze cu modul de desfășurare a evenimentelor specifice activității diplomatice: ședințe ale celulelor de criză, primiri ale oficialilor străini, consultări politice, prânzuri și dineuri de lucru, negocieri, semnări de documente. Totodată, salonul „Nicolae Titulescu“ găzduiește biroul marelui diplomat român.

La fel ca și la ediția 2022 a Zilei Porților Deschise, vizitatorii vor avea acces și în sediul Centrului de instruire pentru personalul consular (aflat în str. Daniel Constantin nr. 17), unde vor fi prezentate serviciile și procedurile consulare derulate la nivelul unei misiuni diplomatice și ale unui oficiu consular.

La data de 1 septembrie 2023, accesul publicului va fi permis în intervalul orar 12:30 - 17:00, iar vizitatorii vor avea parte (din jumătate în jumătate de oră) de un tur ghidat al sediului MAE, cu evidențierea elementelor istorice și a unora dintre personalitățile care au marcat activitatea diplomatică română.

„Intrarea în sediul central al Ministerului Afacerilor Externe se face, pe bază de programare, începând cu ora 12:30, la intrarea principală din Aleea Alexandru nr. 31, sector 1.

Filmatul și fotografiatul în incintele vizitate este permis“, spune MAE

Citește și:

Atenționare de călătorie în Franța! A fost prelungită durata codurilor roșu și portocaliu de caniculă


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministerul Afacerilor Externe a deschis porțile pentru public în Ziua Diplomației Române (FOTO)

02 Sep 2023 930

Ziua Diplomației Române 2023. Ce mesaj a transmis Ministrul afacerilor externe

01 Sep 2023 790

Horoscop pentru miercuri, 11 mai 2022. Previziuni astrale pentru toate zodiile

11 May 2022 1246

1 septembrie - Ziua Diplomaţiei Române

01 Sep 2021 1563

Știați că…. Este Ziua Diplomaţiei Române?

01 Sep 2020 1414

Astăzi se serbează Ziua Diplomației Române

01 Sep 2016 1495