MAI Aproximativ 8.000 de vehicule cu ZERO emisii de CO2, înmatriculate în România în primele 6 luni din 2023

Aproximativ 8.000 de vehicule cu ZERO emisii de CO2 au fost înmatriculare în România în primele 6 luni din 2023

În primul semestru al anului 2023, în România , au fost înmatriculate 7811 vehicule cu zero emisii de CO2. 

Potrivit MAI, la nivel național, angajații Direcției Generale Permise de Conducere și Înmatriculări (DGPCÎ) au eliberat în acest interval 4884 de plăcuțe de înmatriculare cu numere verzi.

De la introducerea în circulație a numerelor verzi, respectiv din anul 2022, până în prezent au fost emise peste 11.000 de astfel de plăcuțe de înmatriculare.

Numărul înmatriculărilor autovehiculelor cu zero emisii a rămas constant în primul semestru al anului 2023 față de ultimul semestru al anului 2022, când au fost înmatriculate 7873 de vehicule.

În prezent în România sunt înmatriculare peste 33.000 de vehicule electrice și aproximativ 154.000 de vehicule hibrid.

Numerele verzi pentru acest tip de autovehicule au fost introduse în țara noastră începând cu luna iunie 2022 și au drept scop asigurarea vizibilității acestor categorii de vehicule în traficul rutier, în vederea stimulării introducerii pe piață a autovehiculelor de transport nepoluante, dar și stabilirea unor politici de transport pentru protejarea mediului înconjurător.

Acest tip de plăcuțe este disponibil atât la înmatricularea mașinilor noi, cât și pentru automobilele deja înscrise în circulație.

Pentru diminuarea timpului petrecut la ghișeele Direcției Generale Permise de Conducere și Înmatriculări vă recomandăm să consultați care sunt actele necesare, informații disponibile pe site-ul oficial și încurajăm programarea on-line pe platforma https://dgpci.mai.gov.ro/drpciv-booking/.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.