Mai multe conturi de Linkedln au fost sparte de hackeri

 
  • În acest context, există indicii conform cărora LinkedIn se confruntă cu număr mare de cereri de sprijin de la utilizatorii care și-au pierdut conturile, unii dintre acești indicând că nu primesc răspuns de la LinkedIn.

Conform cercetătorilor de la Cyberint, mai mulți utilizatori ai LinkedIn au fost victime într-o campanie de hacking ce conduce la blocarea conturilor din motive de securitate sau la furtul conturilor de către atacatori, a anuințat Directoratul Național de Securitate Cibernetică. 

Hackerii par să utilizeze date de logare compromose sau brute-forcing pentru a obține controlul unui număr mare de conturi de LinkedIn. În cazul conturilor cu parole slabe și/sau fără autentificare prin doi pași (2FA), în urma obținerii accesului la cont, hackerii modifică adresa de email asociată cu una de la serviciul „rambler.ru” și schimbă parola contului sau activează autentificarea 2FA pentru a îngreuna recuperarea conturilor.

„Unii [utilizatori] au fost presați să plătescă o răscumpărare pentru a recăpăta controlul sau s-au confruntat cu ștergerea permanentă a conturilor lor“, a menționat un cercetător Cyberint.


În acest context, există indicii conform cărora LinkedIn se confruntă cu număr mare de cereri de sprijin de la utilizatorii care și-au pierdut conturile, unii dintre acești indicând că nu primesc răspuns de la LinkedIn.

Citește și: 

Organizații guvernamentale din 17 țări, atacate de hackerii chinezi

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.