MAI Ședință de lucru la IPJ Constanța, cu prilejul schimbării conducerii instituției. Ce au declarat oficialii






 
  • În data 9 noiembrie 2023, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, a avut loc o ședință de lucru, la care au participat Viceprim-ministrul, Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, secretarul de stat pentru ordine și siguranță publică, chestor general de poliție Bogdan Despescu, și inspectorul general al Poliției Române, chestor principal de poliție Benone-Marian Matei.

 
La întâlnire au participat șefii structurilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, precum și reprezentanți ai organizațiilor sindicale.

În cadrul activității, a fost prezentată concepția de reorganizare a I.P.J. Constanța, pe cei trei piloni de activitate: ordine și siguranță publică, investigarea criminalității și suport, arată MAI, într-un comunicat.

Oficialii prezenți la întâlnire au mulțumit comisarului-șef de poliție, Mădălina Vlangăr, pentru eforturile depuse în perioada în care a asigurat conducerea acestei unități de poliție.

 De asemenea, au făcut publică noua conducere, în persoana comisarului-șef de poliție Dumitru Bîltag și comisar-șef de poliție Daniel Ovidiu Cătană, ofițeri care îndeplinesc atribuțiile funcțiilor de inspector șef, respectiv adjunct al inspectorului șef.

În cadrul întâlnirii, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, și-a exprimat încrederea în noua echipă managerială a Inspectoratului de Poliție Județean Constanța și a declarat că va susține cu toate mijloacele necesare procesul de reformare instituțională, început la această instituție.


 

,,Am elaborat un plan de lucru în vară și ne-am ţinut de el, astăzi am început punerea în aplicare a proiectului-pilot ,,Noul I.P.J. Constanța”. În esenţă, acesta înseamnă o structură mai simplă şi mai flexibilă, cu mai mulţi poliţişti în operativ, cu o mai bună prezență în stradă, în mijlocul comunităților, cu o concentrare mai logică a liniilor de lucru specializate. Vom urmări aplicarea lui în următoarele luni, vom cere resurse pentru suplimentarea forţelor şi a dotărilor logistice, vom face alocări bugetare în 2024, vom recruta personal suplimentar ş.a.m.d. Luăm în serios acest proiect. Va sta la baza unei viitoare mari reforme a Poliţiei Române, folosind modelul acestui proiect-pilot şi toate lecţiile ce vor fi învăţate pe parcursul aplicării lui. Doresc să îi asigur pe toţi polițiștii, precum şi pe cetăţenii judeţului Constanța, de faptul că înţeleg nevoia de a prioritiza domeniul siguranţei şi ordinii publice pe agenda politică şi administrativă şi voi acţiona în consecinţă. În acelaşi timp, chem alături de Minister în acest efort managementul de la toate nivelurile, colegii din toate armele, sindicatele, autorităţile locale prin ATOP-uri şi, nu în ultimul rând, cetăţenii, beneficiari ai actului profesional poliţienesc”, a declarat ministrul Cătălin Predoiu.
 

 

 Citește și
Ministrul Predoiu prezintă noua conducere a Poliției Constanța - Dumitru Bîltag - „Să nu credeți că am venit la Constanța pentru că îmi lipsea această funcție de CV-ul meu“
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În comuna Ciocârlia, județul Constanța Băut bine, un șofer a ieșit de pe șosea și a ajuns într-un șanț

26 Apr 2024 502

Aproape 450 de poliţişti din Constanța, în misiune pentru asigurarea siguranței publice în acest week-end

26 Apr 2024 495

Patru persoane reținute în Constanța pentru trafic de droguri. Una din ele, recidivistă, a fost prinsă în flagrant delict (Galerie FOTO)

26 Apr 2024 526

Au sustras bunuri din sediul unei societăți. Percheziții au fost efectuate în Ovidiu, județul Constanța (Galerie FOTO)

26 Apr 2024 506

În județul Constanța Amendat pentru transport de material lemnos fără documente legale

26 Apr 2024 429

IPJ Constanța Doi tineri, arestați preventiv pentru înșelăciune și șantaj - au câștigat 40.000 de dolari

26 Apr 2024 599

Caz șocant în județul Constanța! O mamă, suspectată că și-ar fi violat de mai multe ori propria fiică. Femeia a ajuns după gratii

26 Apr 2024 626

Alertă la Constanța! O fată de 16 ani, dispărută de acasă. dacă o vedeți, sunați la 112

26 Apr 2024 387

Polițiștii protestează din nou în fața sediului IPJ Constanța! (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 562

Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța deschide o nouă procedură pentru modernizarea Poligonului de tragere! Contract estimat la 170.000 de euro (DOCUMENT)

26 Apr 2024 346

Știri Constanța Un bărbat a ajuns în Penitenciarul Poarta Albă. Motivul pentru care va petrece șase luni după gratii

25 Apr 2024 547

Știri Constanța Trei copii au plecat de acasă, noaptea. Mama minorilor a fost sancționată

25 Apr 2024 567

Știri Constanța „Un patruped maltratat...așa a fost sesizarea“. Proprietarul, reținut (FOTO)

25 Apr 2024 622

Oficial de la IPJ Constanța Deținea arme de vânătoare, dar avea permis expirat!

25 Apr 2024 434

Polițiștii protestează în fața Poliției din Constanța! Declarații de ultim moment ale șefului IPJ Constanța (VIDEO)

25 Apr 2024 615