MApN face precizări privind repatrierea românilor evacuaţi din Gaza!


O aeronavă C-27J Spartan a decolat sâmbătă seară de pe Aeroportul Otopeni cu destinaţia Cairo, pentru a transporta materialele necesare pentru remedierea defecţiunii raportate la bordul aeronavei C-130 Hercules, care trebuia să aducă în ţară cei 41 de cetăţeni români şi membri de familie evacuaţi recent din Fâşia Gaza.

"Ca urmare a faptului că echipa tehnică de la bordul aeronavei C-130 Hercules de la Cairo nu a reuşit procurarea pe plan local a piesei de schimb pentru remedierea defecţiunii raportate, o aeronavă C-27J Spartan a decolat în urmă cu scurt timp, în jurul orei 18,50, de pe Aeroportul Otopeni cu destinaţia Cairo, pentru a transporta materialele necesare'', anunţă Ministerul Apărării Naţionale, citat de Agerpres.ro. 

Potrivit sursei citate, cele două aeronave militare vor decola de la Cairo imediat după remedierea defecţiunii aeronavei Hercules, estimarea sosirii pasagerilor la Otopeni fiind în jurul orei 3,00, duminică dimineaţă.

Cei 41 de cetăţeni români şi membri de familie evacuaţi recent din Fâşia Gaza vor porni spre România cu un zbor realizat cu sprijinul Ministerului Apărării Naţionale, anunţa sâmbătă Ministerul Afacerilor Externe.


Citește și:

MAE: Participarea secretarului de stat Traian Hristea la Forumul Future of Democracy

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.