Materiale pirotehnice aduse ilegal în România! Polițiștii de Frontieră au întocmit dosar penal (GALERIE FOTO)

Foto: Poliția de FrontierăPolițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui microbuz, peste 3.300 de bucăți constând în materiale pirotehnice ce erau transportate cu încălcarea prevederilor legale.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, în data de 13.10.2023, în jurul orei 08:30 în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui microbuz, un cetățean bulgar în vârstă de 29 ani.

Cu ocazia efectuării controlului asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit 12 cutii ce conțineau în total 3.360 bucăți de materiale pirotehnice.

„Deoarece șoferul a declarat că intenționa să transporte articolele pirotehnice în București, la un centru comercial en-gros, fără a deține însă autorizațiile necesare, la fața locului a fost solicitată o echipă operativă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu - Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase.

Astfel, faţă de șofer a fost întocmită lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii  de „operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept„ urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsuri legale prin unitatea de parchet.

Întreaga cantitate, în valoare totală de 840.000 lei, a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii din cadrul SAESP IPJ Giurgiu“ - au mai precizat reprezentanții Poliției de Frontieră.

Citește și: 

Poliția de FrontierăAproximativ 9000 de cetățeni ucraineni au intrat în România în ultimele 24 de ore

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.