Maurer Imobiliare Constanța, împrumut de milioane de euro din bancă. S-au stabilit ipoteci și interdicții de înstrăinare pentru garantarea creditului

  • Decizia privind contractarea împrumuturilor a fost luată de Adunarea Generală a Acționarilor din data de 25 iulie 2022, la care au participat Simon Andreas Maurer și Nicoleta Maurer, reprezentând 100% capitalul social.
  • Președinte al AGA a fost desemnat Simon Andreas Maurer, iar secretar Florin Bercaru.
 
Compania Maurer Imobiliare Constanța SA va contracta un credit de maxim nouă milioane de euro, au decis acționarii firmei, dar și un al doilea credit, de maxim 6,5 milioane de lei, pentru finanțare TVA, împrumuturile urmând să fie garantate cu un teren și viitoarele blocuri de pe acesta, precum și cu alte garanții.
 
Decizia privind contractarea împrumuturilor a fost luată de Adunarea Generală a Acționarilor din data de 25 iulie 2022, la care au participat Simon Andreas Maurer și Nicoleta Maurer, reprezentând 100% capitalul social.
 
Hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial al României din data de 17 august 2022, unde se menționează, de asemenea, faptul că s-a renunțat la respectarea formalităților cerute pentru convocarea ei conform statutului societății.
 
Președinte al AGA a fost desemnat Simon Andreas Maurer, iar secretar Florin Bercaru.
 
Astfel, AGA a decis cu unanimitate deschiderea de conturi curente și conturi specifice în lei și valută la CEC Bank SA, contractarea unui credit de la aceeași bancă de maximum nouă milioane de euro, contractarea unui al doilea credit de maximum 6,5 milioane de lei pentru finanțare TVA, dar și constituirea unor garanții pentru garantarea rambursării creditului.
 
Prima dintre acestea este reprezentată de „ipotecă imobiliară şi interdicţie de înstrăinare, grevare, închiriere, dezmembrare, demolare, restructurare, amenajare, alipire, precum şi alte interdicţii solicitate de bancă asupra imobilului teren situat în municipiul Constanţa, strada Madrid nr. 40, judeţul Constanţa, înscris în Cartea Funciară nr. 249510 a municipiului Constanţa, la A1, identificat cu număr cadastral 249510, curţi-construcţii în suprafaţă de 9.863 mp, proprietatea Societăţii Maurer Imobiliare Constanța - S.A., precum şi asupra construcţiilor viitoare, respectiv asupra, blocurilor de locuinţe B11, B12, B13 şi B14, aflate în curs de edificare pe acest teren, în baza Autorizaţiei de construire nr. 611/18.08.2021, emisă de Primăria Municipiului Constanţa“.
 
Garanțiile continuă cu ipotecă reală mobiliară asupra tuturor conturilor curente, sub-conturilor şi conturilor speciale deschise de împrumutat la CEC Bank – SA, precum și cu garanţie reală mobiliară asupra sumelor ce urmează să fie încasate în baza antecontractelor sau contractelor de vânzare având ca obiect imobile din blocurile de locuinţe B11, B12, B13 şi B14 aflate în curs de edificare.
 
Florin Bercaru, în calitate de administrator și director general a fost împuternicit să negocieze cu banca termenii și condițiile contractării creditelor, să semneze contractele necesare, dar și să deschidă conturile în lei sau valută la bancă și să desemneze persoanele care vor putea efectua operațiuni vizând aceste conturi.

 
Despre Maurer Imobiliare Constanța
 

Potrivit Registrului Comerțului, consultat la data de 22 august 2022, Maurer Imobiliare Constanța SA a fost înființată în 2019, având sediul social în Constanța, pe strada Milano, nr. 21/1, ocupându-se de lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale.
 
Inițial, firma a fost înființată în județul Brașov, în anul 2016, însă și-a schimbat sediul în Constanța în 2019.
 
Pachetul majoritar de acțiuni (99%) este deținut de Simon Andreas Maurer, iar Nicoleta Maurer deține 1%.
 
Potrivit Confidas.ro, consultată la data de 22 august 2022, Simon Andreas Maurer figurează și în Maurer Administration Mureș (asociat 99%, administrator), dar și în Maurer Imobiliare București Development Brașov (acționar, 99%).
 
La rândul său, Nicoleta Maurer figurează în Maurer Kinder Joy Brașov (asociat unic, administrator), Maurer Administration Constanța (asociat 1%), Maurer Imobiliare Land Constanța (asociat 1%), Maurer Imobiliare Reghin (1%), Maurer Imobiliare Mureș (1%), Maurer Imobiliare Sighișoara (1%), Maurer Administration Mureș (1%), Maurer Imobiliare Sibiu (1%), Maurer Avantgarden Brașov (49%), Maurer Imobiliare Sânpetru (1%), Maurer Administration One Brașov (5%), Manisi Administration Five Brașov (1%), Sam Administration Fiva Brașov (1%), Maurer Administration Two Brașov (5%), Avantgarden 3 Administration Brașov (5%), Avantgarden 3 Administration One Brașov (5%), Sam Administration Two Brașov (1%), Manisi Administration Two Brașov (1%), Maurer Residence Administration Brașov (1%), Manisi Administration Brașov (1%), Maurer Administration Three Brașov (1%), Manisi Administration Three Brașov (1%), Roominnovation Development Brașov (1%), Maurer Imobiliare București Development Brașov (1%), Sam Administration Four Brașov (1%), Manisi Administration Four Brașov (1%), Maurer For Life Brașov (1%), Maurer Villas Brașov (1%), Manisi Administration One Brașov (1%).
 
Florin Bercaru este administrator și director general.
 
Numele lui Florin Bercaru se leagă, conform Confidas.ro, și de Maurer Imobiliare Reghin, Maurer Imobiliare Mureș, Maurer Imobiliare Sibiu, Maurer Avantgarden 5, Maurer Imobiliare Sânpetru, Roominnovation Development, Maurer Energy și Maurer Villas – pe care le administrează, dar și de Maurer Avantgarden Administration, Vladis Management, S A M Administration, SAM Administration Three, SAM Administration One – în toate din urmă fiind asociat 100% și administrator.
 
Cenzor este Vlădărean G. Constantin – Birou Expert Contabil și Auditor Financiar, din Brașov, reprezentată prin Vlădărean Constantin.
 
Compania are puncte de lucru în Constanța, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu nr. 116C, în piațeta City Park Mall.
 
În 2021, firma a raportat un număr de salariați în scădere față de anii precedenți, ajungând la 138, un profit de aproape 400.000 de lei, în scădere față de cei aproape 880.000 de lei din 2020, și cifra de afaceri de 10,28 milioane de lei, față de 29,24 de milioane de lei în anul precedent.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Răspuns important pentru Maurer Imobiliare! Vizat este un nou imobil de 11 etaje, la Constanța
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Maurer Imobiliare Constanța SRL continuă investițiile imobiliare în municipiul Constanța

12 Feb 2024 1214

Primăria Constanța, Certificat de urbanism pentru Maurer Imobiliare

23 Nov 2023 967

Mai multe centre comerciale și zone din Constanța, fără apă la robinete pentru efectuarea unor lucrări

03 Jul 2023 997

RAJA Se oprește apa în mai multe zone din Constanța! Cine rămâne fără apă la robinete

30 Jun 2023 1071

Maurer Imobiliare a obținut un nou document de la Primăria Constanța pentru blocurile pe care le va ridica la Constanța

07 Apr 2023 1997

Maurer Imobiliare continuă investițile la Constanța. Iată cel mai recent document eliberat de municipalitate

08 Jan 2023 2436

Decizii importante luate în cadrul Maurer Imobiliare. Societatea și-a schimbat forma juridică. Ce se întâmplă cu punctul de lucru din Tenerife, Spania

06 Jan 2023 2044

Un nou document de urbanism pentru Maurer Imobiliare Land Constanța

08 Dec 2022 1509

Mai multe blocuri de până la 9 etaje vor fi construite în Constanța. Primăria a eliberat certificatele de urbanism necesare

11 Nov 2022 1881

Răspuns important pentru Maurer Imobiliare! Vizat este un nou imobil de 11 etaje, la Constanța

23 Jul 2022 2748

Bulevardul Madrid Un nou bulevard în municipiul Constanța. Anunțul primarului Chițac

06 Jun 2022 3985

Tranzacție surpriză pe piața imobiliară Consiliul Concurenței analizează preluarea Grupului Maurer de o firmă din Luxemburg

22 Apr 2022 2262

Maurer Imobiliare Constanţa nu va intra în insolvență! Cererea Precious House SRL, respinsă

09 Apr 2022 2584

Maurer Imobiliare ridică un bloc de 11 etaje, la Constanța

16 Mar 2022 2366

Avarie RAJA în Constanța. Mai multe cartiere au rămas fără apă la robinete. Când se va relua furnizarea apei

09 Feb 2022 1978