Medicamentele cumpărate din surse neautorizate pot dăuna grav sănătății. Explicațiile experților

Medicamente, foto: pexels

RO Vaccinare atenționează cu privire la riscurile legate de medicamentele furnizate ilegal prin intermediul societății informaționale, menționând că acestea ar putea fi falsificate, neevaluate corespunzător din punct de vedere al calității, eficacității și siguranței în conformitate cu standardele legale. 
 

„Informații generale privind riscurile legate de medicamentele furnizate ilegal populației prin intermediul societății informaționale

Atunci când cumpărați medicamente online din surse neautorizate vă supuneți unui risc crescut de a achiziționa medicamente falsificate.

Aceste medicamente ar putea să nu fi fost evaluate corespunzător din punct de vedere al calității, siguranței și eficacității în conformitate cu prevederile legale în vigoare la nivelul Uniunii Europene”, se arată în postarea pe pagina proprie RO Vaccinare. 


Ei mai spun că printre cele mai frecvente medicamente falsificate, comercializate ilegal în țările dezvoltate erau reprezentate de comprimate scumpe, de tip „lifestyle” precum hormoni, steroizi și antihistaminice, iar în statele în curs de dezvoltare, falsificarea include medicamente utilizate pentru tratarea afecțiunilor care pun viața în pericol printre care malarie, tuberculoză și HIV/ SIDA.

Conform sursei citate, fenomenul falsificării medicamentelor este unul de amploare. Printre acestea regăsim medicamentele scumpe pentru afecțiunile oncologice, dar și medicamente cu utilizare la scară largă, precum antiviralele.

Medicamentele falsificate pot conține ingrediente de calitate îndoielnică sau în doze necorespunzătoare, pot fi etichetate necorespunzător în ceea ce privește identitatea și sursa de proveniență, în mod deliberat și fraudulos sau pot avea împachetare falsă, ingrediente greșite sau doze mici de ingrediente active.

RO Vaccinare reamintește că aceste medicamente pot dăuna grav sănătății, iar ingerarea acestora poate duce la netratarea afecțiunilor sau eșec al tratamentului, efecte secundare severe sau neașteptate și/sau interacțiuni periculoase cu alte medicamente pe care pacientul le ia deja.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța SAJ suplimentează echipajele de prim ajutor în minivacanța de Paște și 1 Mai

25 Apr 2024 341

Ministerul Sănătății crește accesul pacienților cronici la medicamente de ultimă generație

23 Apr 2024 342

Eveniment din istoria Marinei Militare a României 16 aprilie 1944, ziua în care s-a scufundat bricul „Mircea”

16 Apr 2024 384

Spitalul Orășenesc Hârșova, obligat să achite peste 15.000 de euro pentru medicamente! Dosarul, în rercurs la Curtea de Apel Constanța

11 Apr 2024 374

Sute de mii de comprimate de diazepam, alprazolam şi clonazepam, introduse ilegal în România

31 Mar 2024 502

Cum ne influențează aportul de vitamine eficacitatea antrenamentului nostru?

22 Mar 2024 433

Instanța de fond a dictat desființarea lucrărilor neautorizate Alfa Medical Distribution a contestat decizia judecătoriei la Tribunalul Constanța

09 Mar 2024 750

USR propune o platformă unică pentru prescripţiile medicale

02 Mar 2024 556

Guvernul majorează plafonul până la care pensionarii pot beneficia de compensarea cu 90% a medicamentelor

21 Dec 2023 895

Spitalul Județean Constanța face o achiziție de peste cinci milioane de lei. Firmele câștigătoare (DOCUMENT)

19 Dec 2023 1213

Licitații Constanța Cele opt firme care vor furniza medicamente Spitalului Județean Constanța (DOCUMENT)

18 Dec 2023 1229

Marcel Ciolacu Bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate va fi majorat

09 Nov 2023 812

Ministerul Sănătății a demarat procedura pentru digitalizarea sistemului de raportare al stocurilor de medicamente. La cât se ridică investiția

02 Nov 2023 736

Calendar ortodox Astăzi, 01 noiembrie, facem pomenirea Sfinților doctori fără de arginți Cosma și Damian

01 Nov 2023 933

ONU Au început să intre în Gaza camioanele pentru ajutor umanitar

21 Oct 2023 678