Medicii și asistenții din rețeaua de medicină școlară a Primăriei Constanța, alături de elevi.




Sursa foto: Primăria Constanța




 
  • În cabinetele școlare de medicină generală și medicină dentară din grădinițe, școli, licee și unități de învățământ superior de stat, preșcolarii, elevii și studenții beneficiază de consultații și tratamente gratuite.

Rețeaua de medicină școlară a municipiului Constanța cuprinde 74 de cabinete de medicină generală (71 în școli, licee și grădinițe cu program prelungit) și 14 cabinete stomatologice (13 în învățământul preuniversitar și 1 la Universitatea „Ovidius”), potrivit Primăriei Constanța.

„Fiecărui cabinet medical îi sunt arondate mai multe unități de învățământ, astfel încât toți copiii să aibă acces la consultații și tratamente gratuite și de calitate”, arată primăria.

Cabinetele, aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială Constanța, sunt moderne, dotate cu aparatură de ultimă generație iar cadrele medicale sunt foarte bine pregătite, mai menționează sursa.

În cabinetele școlare, copiii beneficiază de îngrijiri medicale pentru afecțiuni curente, de consultații medicale la cerere sau de eliberarea de bilete de trimitere și de rețete medicale.

De asemenea, cadrele medicale evaluează starea de sănătate a preșcolarilor, elevilor și studenților cu monitorizarea celor cu afecțiuni cornice, asigură menținerea stării de sănătate individuală și colectivă prin imunizări, în situații epidemiologice speciale, triaj epidemiologic după fiecare vacanță școlară sau ori de câte ori este nevoie, asigură un mediu sănătos pentru comunitatea de preșcolari și/sau elevi prin identificarea și managementul riscurilor pentru sănătatea colectivității, și desfășoară activități de educație pentru sănătate și de promovare a unui stil de viață sănătos.


Citește și
O nouă avertizare de Cod galben de vânt la Constanța! Recomandările Primăriei

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.