Mii de crizanteme plantate zilele acestea în Parcul Tăbăcărie din Constanța

Foto: Primăria ConstanțaSăptămâna aceasta, echipele municipalității Constanța și ale prestatorului de servicii continuă să planteze în Parcul Tăbăcărie, mii de crizanteme. Acestea își păstrează vitalitatea până toamna târziu, chiar și când vine bruma. 

Potrivit unui comunicat al Primăriei Constanța, acțiunea de plantare va continua și în alte zone de din municipiul Constanța: Dacia, Trocadero, Casa de Cultură, Centru de Scafandri, Parc Arheologic, Poarta 2, Capitol, Bdul Mamaia, Bdul Aurel Vlaicu.

De asemenea, se grebleză frunzele și crengile uscate, se transportă resturile vegetale, sunt măturate aleile din parcuri sau din cartiere ( Șos Mangaliei, Abator, Tomis I, Tomis 3, Brotăcei, Far, Poarta 6, CET, Termele Romane, Justiției, Celulozei, Compozitori, Brătianu etc) și strânse gunoaiele.

Totodată, se efectuează lucrări de toaletare arbori și se îngrjiresesc corespunzător florile plantate anterior în oraș.

„Ne dorim să avem un spațiu verde și îngrijit, însă pentru a se ajunge acolo este nevoie de multă muncă și de eforturi comune atât din partea Primăriei municipiului Constanța cât și a cetățenilor.

Protejarea mediului și menținerea curățeniei nu ar trebui să fie doar o responsabilitate a autorității publice locale, ci și a fiecărui constănțean. Fiecare mic gest al nostru contează, de la reciclarea deșeurilor, depozitarea acestora în locuri special amenajate până la plantarea de flori sau arbuști ori întreținerea spațiilor verzi din zona de rezidență, precum și respectarea normelor de conviețuire socială.

Vă rugăm să protejați plantele și spațiul verde, iar în situația în care constatați acte de vandalism sau de sustragere a materialului dendrologic să nu asistați impasibili la aceste fapte antisociale și să sesizați acest lucru la numerele de telefon:0241.55.00.55-Dispecerat Primăria Constanța și 0241.484205 și 0341.922-Direcția Generală Poliția Locală Constanța“ - au mai precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

Citește și: 

Primăria Constanța a trecut la plantarea florilor în oraș. 5000 de crizanteme sunt pregătite în acest sens

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Termoficare Constanța, anunț despre lucrările desfășurate pentru eliminarea unor avarii

21 Feb 2024 550

Știri Constanța Toamnă cu parfum de crizanteme și la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanța! (FOTO)

30 Oct 2023 794

Primăria Constanța a trecut la plantarea florilor în oraș. 5000 de crizanteme sunt pregătite în acest sens

19 Oct 2023 1044

Interviu online cu actriţa Adriana Trandafir - „Am rupt un buchet de crizanteme şi am plecat, fără să ştiu, către marea mea întâlnire”

09 Sep 2016 11357

Petunii, crizanteme, salvie Municipalitatea va cheltui 400.000 de lei pe răsaduri de flori (document)

27 Mar 2015 2844

Pictura zilei „Crizanteme galbene” de Ştefan Luchian

15 Feb 2015 4001