Ministrul Firea, de Ziua Internaţională a copiilor victime ale agresiunii "Un copil bătut e un copil care va avea de suferit toată viaţa"

Ziua Internațională a copiilor victime ale agresiunii, foto: Facebook/ Gabriela Firea „Am copii și nu pot să-mi imaginez cum un părinte și-ar putea lovi copilul vreodată”, spune Gabriela Firea, ministrul Familiei, de Ziua Internațională a copiilor victime ale agresiunii, marcată azi, 04 iunie. 

Ministrul a precizat că  anul trecut au fost semnalate aproape 16.000 de cazuri de abuz, neglijare sau exploatare a copiilor, din care peste 14.000 s-au petrecut în familie. 




Mesajul transmis de Gabriela Firea cu această ocazie 

În fiecare an, pe 4 iunie, marcăm Ziua Internațională a copiilor victime ale agresiunii.

Nu e, în mod evident, un motiv de sărbătoare, ci un moment de reflecție pentru noi toți. Pentru că statisticile de la noi ne dau fiori! În tot anul trecut au fost semnalate aproape 16 mii de cazuri de abuz, neglijare sau exploatare a copiilor. Iar dintre acestea, peste 14.000 s-au petrecut în familii. Nu putem închide ochii la suferințele copiilor din întreaga lume, care sunt victime ale abuzului de orice fel - fizic, mental sau emoțional.

 Am copii și nu pot să-mi imaginez cum un părinte și-ar putea lovi copilul vreodată. Dar, din păcate, trebuie să acceptăm că asta este în continuare o realitate tristă în multe case, în anumite medii, iar datoria noastră, a autorităților, este să ne folosim întreaga pricepere pentru a găsi soluții ca astfel de situații să fie excepțiile.

Condamn cu toată puterea orice formă de violență la adresa oricărui copil, indiferent de situație. Nu există nicio justificare și nicio scuză pentru niciun fel de agresiune, în oricare dintre formele ei, la adresa niciunui copil.


Consider o reușită a Ministerului Familiei și a Autorității Naționale pentru Protecția Copilului și Adopție semnarea contractului pentru Sistemul Informatic Național - SINA, o aplicație de-o importanță uriașă, care, între altele, ne va permite să identificăm și să monitorizăm toate acele comunități și familii vulnerabile, unde potențialul de violență asupra copiilor este ridicat și să intervenim la timp.

Un copil bătut este un copil care va avea de suferit toată viața. Palma de azi o va simți la fel și peste ani! Pentru că trauma din anii în care a înțeles că nu găsește niciun sprijin în cei în care își pusese toate speranțele se va regăsi în nesiguranțe sale ca adult. Să ne gândim la asta nu doar azi, ci în fiecare zi!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Prima reacție a președintelui Klaus Iohannis după decizia Coaliției de retrage sprijinul pentru candidatul comun pentru Primăria Capitalei (VIDEO)

23 Apr 2024 477

Surse Coaliția va avea candidaturi separate la Primăria Capitalei - Gabriela Firea - PSD şi Sebastian Burduja - PNL

23 Apr 2024 490

Premierul Marcel Ciolacu „Gabriela Firea n-a avut nicio treabă cu azilele groazei“

20 Apr 2024 570

Mihai Tudose, Gabriela Firea şi Claudiu Manda deschid lista PSD pentru europarlamentare

21 Mar 2024 727

Marcel Ciolacu „În acest moment candidatul pentru funcţia de primar general al Capitalei este Gabriela Firea din partea PSD“

23 Feb 2024 1091

Gabriela Firea ar putea reveni la conducerea PSD

06 Nov 2023 903

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu crede că Raluca Turcan ar trebui să își dea demisia pentru avizarea unui „azil al groazei“. Replica fostului ministru al Muncii

17 Jul 2023 883

Gabriela Firea a demisionat din guvern!

14 Jul 2023 1184

Gabriela Firea, susținută de partidul condus de Dan Voiculescu pentru un nou mandat în fruntea PMB

12 Jul 2023 2186

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul pentru numirea Guvernului României. Lista miniștrilor (VIDEO)

15 Jun 2023 1534

Cum se completează, pas cu pas, formularele pentru obținerea sprijinului în valoare de 15.000 de lei prin „Programul de creștere a natalității” (VIDEO)

18 Feb 2023 1122

Gabriela Firea, audiată la Parchetul General în Dosarul 10 august

18 Jan 2023 1344

A început distribuția voucherelor de 15.000 de lei pentru proceduri de fertilizare

18 Jan 2023 2316

A început distribuirea voucherelor din programul pentru creșterea natalității. Câte dosare au fost aprobate

17 Jan 2023 1107

A fost desemnată firma care se va ocupa de reamenajarea bucătăriei de pe Fregata „Mărășești”! (DOCUMENT)

17 Jan 2023 2710