Cazul părinților români arestați în Danemarca. Decizia cumplită luată de autoritățile daneze în cazul copiluluiMinistrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea, a transmis printr-un mesaj pe Facebook că băiețelul român din Danemarca, al cărui părinți sunt închiși, a ajuns în grija unui asistent maternal. Măsura a fost instituită pentru un an de zile, iar părinții nu pot cunoaște familia maternală și nici nu o pot vizita.

„Tinerii români nu-l vor putea vedea pe băiat, indiferent de situația acestora, în următoarele șase luni“ - a mai precizat Gabriela Firea pe Facebook. 


Ministrul a menționat că sunt continuate demersurile pentru aducerea în țară a copilului M. R. aflat în plasament în Danemarca, când starea sa de sănătate va permite acest lucru.

 „Am primit răspuns din partea ministrului Afacerilor Sociale și Persoanelor Vârstnice, Astrid Krag, la scrisoarea pe care am trimis-o în urmă cu două săptămâni. Legislația din Danemarca permite repatrierea unor copii aflați în astfel de situații delicate, dacă sunt îndeplinite condițiile Convenției de la Haga. De asemenea, Ministrul Astrid Krag ne-a transmis că deciziile concrete în acest caz pot fi luate doar de autoritățile din localitatea unde a fost semnalat incidentul. Am transmis, astăzi, o scrisoare primarului localității unde s-a născut M. R. și unde locuiește familia de tineri români. Am transmis, din nou, disponibilitatea autorităților române de a aduce în România copilul și de a-l plasa în îngrijirea bunicilor materni. Am reiterat principiul internațional potrivit căruia este în interesul copilului să fie crescut în familia extinsă“ - a mai menționat Gabriela Firea.

Ministrul a precizat că nu se dorește îngreunarea în vreun fel a activității autorităților daneze.

„Informațiile cu privire la situația copilului sunt îngrijorătoare. Măsura de plasament a fost, deja, instituită pentru un an de zile, iar băiatul se află la o familie maternală pe care părinții nu o pot cunoaște sau vizita.

Tinerii români nu-l vor putea vedea pe băiat, indiferent de situația acestora, în următoarele șase luni. Autoritățile daneze ne-au transmis că M.R. a fost externat, dar starea sa de sănătate nu permite în acest moment o deplasare până în România. 

Mulțumesc specialiștilor din Ministerul Afacerilor Externe, ministrului Bogdan Aurescu și personalului ambasadei României în Danemarca pentru implicarea în acest caz și pentru legătura permanentă cu familia copilului“ - a mai transmis Gabriela Firea. 


Sursa foto: Facebook/Gabriela Firea
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Județul Constanța Un copil de 10 ani, prins conducând un ATV! Ce au mai constatat poliţiştii de la Rutieră

06 Oct 2022 515

Un copil și-a salvat mama sunând la 112! Tentativă la omor calificat în Cernavodă! Începe procesul (VIDEO)

06 Oct 2022 1600

Constanța Dosar penal pe numele unei femei surprinse cu copilul înfășurat în prosop pe stradă. Ce au stabilit anchetatorii (VIDEO)

05 Oct 2022 906

Tragedie în județul Arad! Un copil de 6 ani, dat dispărut, găsit înecat într-un râu

03 Oct 2022 385

In Memoriam Dan Spătaru, campionul dobrogean al inimilor românilor

02 Oct 2022 2063

Tragedie în județul Dâmbovița! Un copil de 4 ani s-a înecat în piscină. Mama, găsită spânzurată

29 Sep 2022 762

ZIUA LIVE. „Nu este nevoie de Premiul I ca să am un copil excelent“

29 Sep 2022 591

#ConstanțaEsteBine Ziua 270 – 27.09.2022 Astăzi sărbătoresc cărțile

27 Sep 2022 399

#ConstanțaEsteBine Ziua 268 – 25.09.2022 Astăzi sărbătoresc surorile

25 Sep 2022 590

Fetiță de un an și opt luni, salvată de un pompier în timpul liber. În ce stare este micuța

25 Sep 2022 601

Intervenţie de urgenţă în judeţul Alba! Un bărbat şi fiul său de 13 ani au căzut cu ATV-ul într-o prăpastie

17 Sep 2022 575

Caz șocant la Constanța! Fetiță de doi ani, agrestă de propria mamă! Anunțul judecătorilor (VIDEO)

17 Sep 2022 1040

Plânsul unui copil nu ne poate lăsa reci O ambulanță s-a răsturnat în zona Dacia. Mai multe persoane au fost rănite. Prima reacție a oamenilor (VIDEO)

16 Sep 2022 11700

Fost jucător la Farul Constanța Cristian Țarălungă, din nou tătic. „Bine ai venit în viața noastră, a doua minune!“ (GALERIE FOTO)

16 Sep 2022 1800

ARMONIA Hospital, servicii medicale de înaltă calitate pentru familii. Ce servicii sunt oferite pentru viitoarele mămici

15 Sep 2022 899