Minivacanță, fără evenimente care să vă pună viața în pericol!Recomandările pompierilor




 
  • Se apropie unul dintre cele mai așteptate evenimente de peste an, Crăciunul! Sărbătorile de iarnă reprezintă un prilej de bucurie, iar amintirea acestor momente nu trebuie să fie umbrită de tragedii.
 
  • Pentru a preîntâmpina situații nefericite și pentru a vă bucura în siguranță, alături de cei dragi, pompierii militari suceveni recomandă să respectăm măsurile de apărare împotriva incendiilor.
 
În primul rând, „manifestați prudență maximă la utilizarea sobelor sau a altor echipamente folosite pentru încălzirea locuinței. Stingeți întotdeauna focul în sobă înainte de culcare și nu folosiți mijloace de încălzire (sobe, reșouri, calorifere electrice, aeroterme și altele) cu defecțiuni sau cu improvizații. Nu aprindeți focul prin utilizarea lichidelor inflamabile. Orice mică improvizație poate conduce la evenimente cu pagube sau chiar cu pierderi de vieți.”, spun pompierii de la ISU Suceava.
 
În al doilea rând, este foarte important să respectați câteva măsuri atunci când vorbim de amplasarea și decorarea pomului de Crăciun.
 

„Ancorați bine bradul, NU folosiți instalații de iluminat ornamentale cu improvizații, NU lăsați în funcțiune instalațiile electrice atunci când plecați de acasă, NU aprindeți și NU amplasați artificii sau lumânări în apropierea bradului. În doar câteva secunde, acesta se poate transforma într-o torță! Lemnul de conifere este ușor inflamabil, iar atunci când se usucă, se aprinde și mai ușor”, mai atenționează salvatorii.

 
Cea de-a treia situație cu care ne confruntăm, de obicei, în această perioadă a anului este generată de utilizarea mijloacelor pirotehnice.
 

„Pe cât de spectaculoase sunt artificiile și petardele, pe atât de periculoase pot fi dacă sunt folosite necorespunzător. În ultimii ani au fost înregistrate cazuri când pompierii au acționat pentru stingerea incendiilor generate de utilizarea mijloacelor pirotehnice sau pentru acordarea asistenței medicale de urgență persoanelor care au fost rănite de aceste obiecte. Pentru evitarea oricăror evenimente, NU permiteți jocul copiilor cu petarde și artificii. De asemenea, utilizarea lor se va realiza numai cu respectarea instrucțiunilor menționate de producător”, mai spune ISU.

 
 
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
 
Citește și
Un minor de 15 ani a ajuns la spital din cauza petardelor

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU SuceavaIncendii de vegetație

15 Apr 2024 269

ISU SuceavaDetector pentru viață

08 Apr 2024 288

Tragic accident feroviar! Un băiat de 14 ani a fost lovit de tren, în județul Neamț

25 Jan 2024 775

Mașină cuprinsă de flăcări, șofer băut și cu permisul anulat! Ce a declanșat incendiul?

21 Jan 2024 998

Două autoturisme implicate într-un accident rutier, în județul Suceava. Una din cele patru victime încarcerate a decedat

20 Jan 2024 864

Accident rutier la Suceava! Un copil a fost rănit în urma impactului

19 Jan 2024 973

Bărbat decedat într-un cumplit accident rutier în județul Suceava (GALERIE FOTO)

12 Jan 2024 1039

UPDATE Patru mașini implicate într-un carambol în județul Suceava! Trei persoane, monitorizate de cadrele medicale (GALERIE FOTO)

12 Jan 2024 784

Pompierii luptă contra focului în ciuda gerului. Devotamentul surprins în imagini

10 Jan 2024 928

UPDATE Incendiu violent în județul Suceava! O locuință, cuprinsă de flăcări (GALERIE FOTO)

09 Jan 2024 960

Cumpărare directă Yry Home Building Construct SRL, din Suceava, va repara acoperișurile la Detașamentul Palas și Stația Midia

08 Jan 2024 581

Accident în Suceava! UPDATE. Un copil și doi adulți, răniți în urma impactului dintre două mașini (FOTO)

04 Jan 2024 903

Accident rutier între patru autoturisme, două dintre ele fiind parcate. Intervine descarcerarea! (FOTO)

02 Jan 2024 1087

Accident rutier în Suceava! Trei persoane au ajuns la spital în urma impactului (FOTO)

02 Jan 2024 869

Seara de Revelion să rămână prilej de bucurie, fără evenimente nedorite. Recomandările pompierilor

28 Dec 2023 865