Minivacanța prilejuită de ziua de 1 Mai și Sărbătorile Pascale. Structurile MAI fac declarații (VIDEO)


Astăzi, 30 aprilie a.c., au loc declarații comune de presă ale structurilor MAI, susținute cu ocazia minivacanței prilejuite de ziua de 1 Mai și Sărbătorile Pascale.

Declarațiile de presă au loc în apropierea sediului Poliției Stațiunii Mamaia. 

„În mini vacanța care urmează, Inspectoratul de Poliție Județean Constanța pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică astfel încât ziua de 1 mai și Sărbătoarea creștină a Paștelui să se desfășare în siguranță în această perioadă, vor avea loc manifestări cu un aflux important de persoane pe arterele rutiere în apropierea lăcașurilor de cult și în zonele de agrement care impun adaptarea corespunzătoare a activității specifice desfășurate de Inspectoratul de poliție în județ, în Constanța în perioada mini vacanță în mediul Urban și rural precum și pe litoralul mării negre vor acționa zilnic aproximativ 450 de polițiștii din structurile operative folosind peste 200 de autospeciale și aproximativ 15 aparate radar pentru prevenirea producerii oricăror evenimente ce ar putea afecta siguranța cetățenilor.

Astfel, dispozitivele de ordine și siguranță publică organizate în această perioadă vor fi amplasate și adaptate în funcție de evoluția situației operative și vor acționa pentru asigurarea și menținerea climatului de siguranță publică pentru siguranța cetățenilor.

Totodată, va fi asigurată intervenția la evenimentele semnalate prin snau 112 polițiștii rutieri vor acționa pe tronsonele de drum intens circulate, în scopul prevenirii accidentelor și ambuteajelor rutiere fluidizarei circulației și combaterii vitezei excesive, aparatele de măsurare a vitezei urmând a fi folosite la capacitate maximă. De asemenea, polițiștii rutieri vor acționa pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise, polițiștii din cadrul structurilor de investigații criminale vor desfășura activități pentru prevenirea și combaterea faptelor săvârșite cu violență, și a infracționalității stradale, polițiștii de la transporturi vor patrula în trenurile de călători și în stațiile de cale ferată și aerogări.

Polițiștii din cadrul serviciului de investigare a infracționalității de mediu vor fi prezenți în teren pentru a preveni și combate faptele specifice, cu precădere pentru a verifica modul de respectare a regimului armelor și muniților. Totodată, structurile Inspectoratului de Poliție Județean Constanța vor sprijini gruparea mobilă de jandarmii a Tomis Constanța, în asigurarea măsurilor de ordine publică”- a transmis purtătorul de cuvînt al IPJ Constanța. 

„În contextul sărbătorilor Floriilor, minivacanței de 1 mai și sfintelor Sărbători de Paște, specialiștii antidrog din județul Constanța au desfășurat, în aceste zile, la nivel local, 50 de activități de prevenire a consumului de droguri. Activitățile s-au axat, în special, pe sesiuni de informare în domeniul prevenirii consumului de droguri, la care a participat personalul angajat din unitățile de cazare, restaurante, terase și baruri.”- a punctat Cms. Irina Manolache, din cadrul A.N.A. 


„În perioada 1-6 mai, în contextul minivacanței ocazionată de sărbătorirea Zilei Internaționale a Muncii și a Sărbătorilor Pascale, peste 170 de jandarmi din cadrul Inspectoratrului de Jandarmi Județean Constanța vor fi zilnic la datorie, în scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță pentru cei care vor alege Litoralul Mării Negre drept destinație pentru petrecerea timpului liber. ”-a precizat Cosmin Neagu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmerie Județean Constanța

„În contextul perioadei următoare, când vom sărbători Ziua Muncii și a Tineretului pe 1 și 2 mai, iar ulterior, Sărbătorile Pascale, pentru creștinii ortodocși, Centrul Regional Constanța al Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane, transmite o serie de recomandări destinate protejării cetățenilor de situațiile periculoase din sfera traficului de persoane.”- a punctat Subinspector Banciu Roxana, coordonator Centru Regional Constanța împotriva traficului de persoane. 


Declarațiile integrale le puteți urmări în VIDEO de mai jos: 

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații publice Primăria Constanța achiziționează echipamente de joacă în valoare de aproape 90.000 de euro (DOCUMENTE)

20 May 2024 291

Ministerul Apărării Naționale cheamă în instanță Grup Servicii Petroliere Logistic SRL! Vizată, taxa de utilizare a serviciului de semnalizare maritimă prin faruri

20 May 2024 490

ÎCCJ face precizări importante – „Termenul de preaviz începe să curgă din ziua următoare comunicării notificării de preaviz“. Când se împlineşte

20 May 2024 256

Farul Constanța Under-15, medalie de bronz în Liga Elitelor (GALERIE FOTO)

20 May 2024 574

Incendiu în Dana 90 din Portul Constanța!

20 May 2024 625

Firme Constanța Un nou salon de înfrumusețare, deschis în municipiu. Iată cine îl administrează

19 May 2024 995

Tânăr de 18 ani din Tulcea, dat dispărut de rude! Sunați la 112 dacă îl vedeți

19 May 2024 437

1.500 de tătari, la marșul UDTTMR, la comemorarea a 80 de ani de la Surghiunul din 18 mai 1944 (FOTO)

19 May 2024 841

UPDATE Alertă în județul Constanța! Tânără dispărută de acasă dată! Rudele au cerut ajutorul polițiștilor

19 May 2024 600

În atenția șoferilor! Transport agabaritic pe ruta Agigea-Slătioara

19 May 2024 354

Handbal CSM Constanța s-a calificat în finala Cupei României (GALERIE FOTO)

18 May 2024 657

Firme Constanța Tomis Gas Suport SRL și-a mutat sediul social

18 May 2024 437

Fotbal Campioanele de la Farul Constanța au dansat și au cântat la vestiare pe melodia „Made in Romania“ (VIDEO)

18 May 2024 797

#ConstanțaEsteBine Valul 6 de energie – partea 1 – ziua 11 18 mai 2024 Energia lunii în creștere se simte intens

18 May 2024 364

Festivalul Japonez Sakuranbo, la Universitatea Ovidius din Constanța (GALERIE FOTO)

18 May 2024 441