Minune a naturii în prima lună din an A înflorit vișinul japonez din curtea Colegiului Pedagogic (FOTO+VIDEO)


Minune a naturii în curtea unei instituții de învățământ din Constanța! 

A înflorit vișinul japonez din curtea Colegiului Pedagogic.  Practic, fotografiile se doresc a fi mesajul că a început școala, un nou ciclu.  


Despre Colegiul Național Pedagogic 

 În data de 22 octombrie 1893, Take Ionescu, ministrul Cultelor şi al Instrucţiunii Publice de atunci, semnează Ordinul de înfiinţare a şcolii, scopul acesteia fiind de a pregăti învăţători pentru Dobrogea. La 1 noiembrie 1893, Ion Bănescu este numit directorul şcolii. În critica de specialitate, Eugéne Pittard evidenţiază, de altfel, contribuţia lui Ion Bănescu la dezvoltarea şi modernizarea şcolii dobrogene.

În anul 1993, la aniversarea a 100 de ani de la înfiinţarea Şcolii Normale ,,Constantin Brătescu” – instituţia a primit titlul onorific de Colegiul Naţional Pedagogic ,,Constantin Brătescu”, primul Colegiu Naţional din această parte a Ţării. Ministrul Educaţiei, prof. univ.dr. Liviu Maior, reliefa că ,,în calitate de responsabil al destinelor învăţământului românesc, în actualul guvern, îmi îngădui a aprecia că existenţa de atâtea decenii a Şcolii Normale din Constanţa s-a constituit într-o valoroasă şi perpetuă sursă de reîmprospatare a corpului învăţătoresc şi profesoral din această parte transdanubiană, mai ales, a ţării, pe băncile Normalei tomitane formându-se, de asemenea, şi sute de alţi specialişti cu pregătire medie şi, mai apoi, superioară. Beneficiind de profesionişti cu recunoscută autoritate în corpul profesoral dobrogean, în viaţa publică a cetăţii, devotaţi misiunii de modelare a personalităţii viitorilor dascăli, Şcoala Normală din Constanţa s-a impus în rândurile unităţilor de profil din ţară ca una din instituţiile nu doar cu tradiţie, ci şi cu, am certitudinea, o înaltă responsabilitate şi exigentă în pregătirea şcolară a atâtor generaţii de elevi. Este o valoroasă experienţă, o tradiţie ce se cere a se continua, în consens, acum, cu exigenţele dezvoltării instrucţiunii publice din noua Românie de la finele veacului, într-o Europă ea însăşi în căutare de redefiniri ale unităţii spirituale şi morale, ale mai vechilor articulaţii psihopedagogice.”

 Timp de două decenii, începând cu anul 1979, Colegiul Naţional Pedagogic ,,Constantin Brătescu” a fost Centru de perfecţionare a educatoarelor şi învăţătorilor din judeţele Constanţa şi Tulcea; în Centru s-au format circa 6000 de cadre didactice pentru toată Dobrogea.

Colegiul Naţional Pedagogic Constantin Brătescu din Constanţa a câştigat de patru ori consecutiv titlul de Şcoala Europeană, fiind singura instituție din Dobrogea și una dintre cele 4 școli din țară care au reuşit această performanță.

 În contextul actual, Colegiul a devenit, astfel, un reper cultural al Constanţei care promovează învăţământul de calitate, performanţă, îmbinând într-un mod creativ inovaţia şi tradiţia validată de o existenţă de peste 120 de ani vechime.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

“CONSTRUIESC DE MIC, CU BRICK” – atelier de creatie sustinut de Brick Romania in institutiile de invatamant constantene

26 Apr 2024 379

Activitate cu zâmbete la Căminul pentru persoane vârstnice din Constanța

10 Apr 2024 415

A fost emis certificatul de urbanism Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu“ din Constanța, reabilitat energetic

22 Mar 2024 795

Învățământ Constanța Componența consiliului de administrație de la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu“

24 Feb 2024 925

Elevii Colegiului Național Pedagogic „Constantin Brătescu” din Constanța descoperă lumea poliției în cadrul programului „Școala altfel” (FOTO)

21 Feb 2024 637

În Constanța Acțiuni de prevenire a bullying-ului în școli

21 Feb 2024 541

O școală și o grădiniță din Constanța, arondate Colegiului Pedagogic „Constantin Brătescu“ Sorin Mihai – „Sunt convins că cele două unități vor intra într-o competiție reală“

13 Feb 2024 4544

Eroii principali, elevii clasei a III-a de la Colegiul Național Pedagogic Ziua Națională a Culturii, sărbătorită prin meșteșug și descoperiri la Muzeul de Artă Populară Constanța (FOTO)

19 Jan 2024 1257

IPJ BuzăuArticole pirotehnice confiscate de polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanţe Periculoase

08 Dec 2023 491

Elevii Colegiului Național Pedagogic „Constantin Brătescu" Constanța au marcat Ziua Dobrogei (GALERIE FOTO)

14 Nov 2023 1242

In memoriam Maria Pop și bogata activitate pedagogică și literară desfășurată la Constanța

04 Sep 2023 1110

High Construct Project SRL, unic oferant în cadrul unei achiziții directe organizate de Primăria Constanța. Despre ce este vorba? (DOCUMENT)

05 Apr 2023 1260

Scriitoarea constănțeană Elvira Iliescu ar fi împlinit 86 de ani

28 Jan 2023 1604

Două licee pedagogice din Constanța și un altul din Tulcea au semnat scrisoarea transmisă către Președinte, Parlament și Ministerul Educației. Nu vor desființarea specializării de învățător

18 Jan 2023 1563

LIVE Prof. Sorin Mihai, șeful ISJ Constanța, anunț important pentru elevi despre măsurile luate în starea de alertă epidemică (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Jan 2023 3899