MIPE Se desființează 177 funcții publice vacante din cadrul ministerului

Foto: MIPEGuvernul a adoptat o Hotărâre de Guvern pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr.52/2018 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene. 

Conform Guvernului, prin această Hotărâre se reorganizează Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în vederea aplicării măsurilor dispuse prin Legea nr.296/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung.

„Noua structură organizatorică a Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene are în vedere atât aplicarea măsurilor dispuse prin Legea nr.296/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung, cât și recomandările Autorității de audit cu privire la nevoia de întărire a capacității administrative a structurilor din cadrul MIPE implicate în managementul programelor finanțate din fonduri europene, care rămâne o prioritate şi pentru perioada de programare 2021-2027

Astfel, prin reorganizare, se diminuează numărul de posturi din cadrul Ministerului de la 2.343 la 2.166 posturi, exclusiv demnitarii și cabinetele aferente acestora, prin desființarea unui număr de 177 funcții publice vacante“ - au mai precizat reprezentanții Guvernului României.

Citește și: 

Vești bune pentru pensionari! De anul acesta, cardurile sociale pentru alimente vor fi acordate persoanelor vulnerabile cu venituri mai mici de 2.000 lei

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.