Actualitate

Misiune NATO îndeplinită de Forțele Navale Române

Fregata ”Regina Maria” s-a întors astăzi, 30 iulie, în Portul Militar Constanța, după încheierea misiunii internaționale pe care a executat-o, ca parte a grupării navale permanente NATO SNMG-2.

Nava a executat, în perioada 9-29 iulie, acțiuni militare și activități de instrucție, conform unor scenarii de luptă în diferite medii de acțiune, maritim, subacvatic și aviatic, la standarde NATO.

La ceremonia de sosire a navei au participat locțiitorul comandantului Flotei, contraamiral de flotilă Ion Condur și comandantul Flotilei 56 Fregate, contraamiralul de flotilă Valentin Iacoblev, iar la finalul celor aproximativ 3.500 de mile parcurse, echipajul navei a raportat ”Misiune îndeplinită!”

Prin participarea marinarilor militari români la eforturile Comandamentului Maritim NATO de a asigura securitatea maritimă a Alianței, Forțele Navale Române contribuie la creșterea stabilității în zona de responsabilitate din vestul Mării Negre.

Laura Olteanu este studentă în anul I, la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Unviversității din București.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.