Mitingul societății civile în favoarea recunoașterii Mitropoliei Tomisului nu a mai avut loc. Reacția Arhiepiscopiei Tomisului

  • Mitingul societății civile în favoarea recunoașterii Mitropoliei Tomisului, care urma să aibă loc sâmbătă, 10 februarie 2024, a fost anulat.
  • În acest sens, Arhiepiscopia Tomisului a ținut să facă precizări, în legătură cu anularea mitingului societății civile în favoarea recunoașterii Mitropoliei Tomisului.
 
„Arhiepiscopia Tomisului mulțumește organizatorilor pentru că au dat curs rugăminții și îndemnului părintesc al Înaltpreasfințitului Teodosie de a renunța la marș și de a i se alătura ierarhului Tomisului în rugăciune la hramul bisericii Sfântul Sfințit Mucenic Haralambie din Constanța. Prezența lor alături de soborul de arhierei a oferit mai multă solemnitate evenimentului care s-a desfășurat în cele mai bune condiții și a evitat, măcar în parte, interpretările insinuante menite să devieze atenția publică de pe un demers în interesul restabilirii adevărului privind Mitropolia Tomisului pe o presupusă „răzvrătire” a Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie“, au transmis într-un comunicat de presă reprezentanți Arhiepiscopiei Tomisului.
 
ÎPS Teodosie nu a știut de miting până la apariția știrii transmise de organizatori în mediul online, susțin reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului.

„Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, nu a știut de miting până la apariția știrii transmise de organizatori în mediul online. În legătură cu aceasta, Arhiepiscopia Tomisului a emis comunicatul din 8.02.2024. Așa cum a subliniat în toate ocaziile, Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie rămâne în deplină ascultare față de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și față de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Considerăm nepotrivite și lipsite de temei zbaterile diferitelor cercuri de influență nebisericești de a stârni un conflict între Patriarhia Română și Arhiepiscopia Tomisului“, se spune în comunicatul transmis de reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului.

„În ciuda tuturor eforturilor de a se trece în umbră și eventual, în uitare, un adevăr atât de important pentru Biserica Ortodoxă Română și pentru neamul pe care îl păstorește precum dreptul istoric al mitropoliei Tomisului, Arhiepiscopia Tomisului, în calitatea ei de unică succesoare a acestui tron păstoresc, nu va înceta să își exercite atribuțiile, în limitele statutare și regulamentare, pentru a oferi tuturor, oricând și pretutindeni, argumentația atât de bogată a propriei descendențe“, au mai transmis reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului.

Citește și:

Știri Constanța Arhiepiscopia Tomisului face lămuriri. „Divorțul nu poate fi transformat într-o bagatelă”


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Miting la Constanța al refugiaților ucraineni la doi ani de la începerea războiului Rusia-Ucraina (FOTO+VIDEO)

24 Feb 2024 1259

Miting al refugiaților ucraineni la Constanța!

20 Feb 2024 997

Manifestările programate la Constanța în favoarea recunoașterii Mitropoliei Tomisului, anulate

10 Feb 2024 663

Îndemn al ÎPS Teodosie pentru organizatorii mitingului în favoarea recunoașterii Mitropoliei Tomisului. Ce le-a cerut înaltul ierarh

10 Feb 2024 788

Ce spun reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului despre mitingul organizat în municipiul Constanța în favoarea recunoașterii Mitropoliei Tomisului

08 Feb 2024 977

Atenționare de călătorie emisă de MAE pentru Republica Elenă. Ce se întâmplă acolo

03 Feb 2024 790

Zeci de jurnaliști reținuți la Moscova, în urma unui protest al soțiilor soldaților trimiși în Ucraina

03 Feb 2024 727

Sute de agricultori portughezi s-au alături mişcării de protest a colegilor europeni, blocând mai multe șosele

01 Feb 2024 788

Organizaţiile profesionale ale fermierilor nu au organizat nicio manifestaţie

11 Jan 2024 674

Protest al grefierilor protest la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție! Ce revendicări au sindicaliștii

04 Dec 2023 776

Sindicatul Poșta Română Constanța protestează în fața Prefecturii Județului Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 Dec 2023 2582

Sindicatul Poștei Române Constanța anunță un protest în fața Prefecturii

27 Nov 2023 838

Actrița de la Hollywood, Susan Sarandon stârnește un imens scandal! Ce a declarat artista

21 Nov 2023 1728

Rusia Cine este primul contracandidat al lui Putin, la alegeri

19 Nov 2023 998

Manifestație la București Sute de demonstranți au cerut eliberarea ostaticilor luaţi de Hamas

12 Nov 2023 799