LIVE VIDEO Nava care transportă cel mai mare ajutor umanitar al Franţei pentru Ucraina a ajuns în portul Agigea (GALERIE FOTO+VIDEO)

Nava cu ajutoareCel mai mare ajutor umanitar al Franţei pentru Ucraina, de peste o mie de tone de bunuri, constând, printre altele, în vehicule de intervenţie, medicamente şi raţii alimentare, sosește în această dimineață printr-un transport maritim în portul Agigea (Constanţa).

La sosirea în România, bunurile vor fi transportate către hub-ul umanitar de la Suceava. Mașinile de pompieri și salvare vor fi transportate într-un convoi al securității civile franceze, grație deplasării la fața locului a unui detașament de 34 de pompieri din formațiunile militare ale securității civile și a doi marinari-pompieri din cadrul batalionului de specialitate din Marsilia.

În cooperare cu ambasadele Franţei din România și din Ucraina, donațiile vor fi distribuite beneficiarilor ucraineni identificați, printre care Serviciul ucrainean de Urgență, Ministerul ucrainian al Sănătății, dar şi orașele Cernihiv și Harkov, municipiile Odesa și Stryi.

Nava cu ajutoare umanitare a plecat din Marsilia pe 28 septembrie, unde a avut loc şi o ceremonie în prezenţa ministrului francez pentru Europa şi afaceri externe, Catherine Colonna.
 
Ajutoarele constau în:
- 15 vehicule de pompieri și salvare aduse la standardele ucrainene, inclusiv; 8 motomarine semirigide; 19 tone echipament (echipament de salvare, degajare și protecție);
- 25 de tone de medicamente de urgență și de resuscitare și un vehicul medical dotat cu aparat mobil de radiologie care permite efectuarea examinărilor pe teren;
- 60.000 de rații alimentare (două mese per rație), 48 de tone de preparate și 13 tone de lapte;
- 5 generatoare, materiale de construcție și prelate.
- peste 200 de metri de poduri de urgență care vor fi utilizați pentru operațiuni de reabilitare rapidă a infrastructurilor civile ucrainene.

Această operaţiune, denumită „Un bateau pour l’Ukraine / O navă pentru Ucraina", este coordonată de Centrul de criză și sprijin al Ministerului francez pentru Europa și Afaceri Externe. Acest transport maritim fără precedent este realizat cu sprijinul Fundației CMA CGM, care a pus la dispoziție pentru această operaţiune nava sa „Aknoul”.


UPDATE: 1

38 pompieri din Franța au sosit cu avionul. 

UPDATE: 2 ora 10.00 

A început operațiunea de debarcare pe platformă a mașinilor de pompieri. 

Philippe Wieber, insarcinat cu afaceri al Ambasadei FranteiUPDATE: ora 10.38

„Franța nu putea rămâne indiferentă la suferința poporului ucrainean“ - a precizat Philippe Wieber, insarcinat cu afaceri al Ambasadei Frantei. „Mulțumim DSU pentru sprijin în realizarea acestei misiuni. 

„Sunt foarte bucuros să particip la acest eveniment. Eveniment ce demonstrează un nivel risicat de solidaritate cu Ucraina. Toată lumea civilizată ne-a demnonstrat că este alături de noi. Mulțumesc Guvernului Republicii Franceze și prietenilor noștri români care din primele zile ale agresiunii ruse sunt alături de noi. visăm la un viitor prosper, un viitor european“ - a precizat Paun Rohovei, ministru consilier al Ambasadei Ucrainei in Romania.

„E un moment foarte important.E cel mai important ajutor ce este trimit de Franța în Ucraina. Noi suntem pregătiți ca acest transport să ajungă la HUB-ul din Suceava. Ne bucurăm că se întâmplă lucrul acesta. Suntem pregătiți pentru orice fel de situație. Ceremonia de primire a acestor ajutoare în HUB-ul din Suceava este programată pentru data de 9 octombrie când va avea loc și operațiunea de descărcare“ - a precizta reprezentantul DSU - Mihai Lupu - Consilier secretar de stat Raed Arafat. 

Transportul convoiului se va face în două etape, o oprire urmând să aibă loc la Bacău. 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Intervenție de urgență pe Marea Neagră în apropiere de Mangalia! O ambarcațiune a ARSVOM, chemată în ajutor (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 699

Licitație la Garda de Coastă în valoare de peste 4 milioane de lei! (DOCUMENT)

21 Apr 2024 357

UPDATE Intervenție dificilă de salvare pe Marea Neagră! Intervine o ambarcațiune ARSVOM

20 Apr 2024 1018

Lumea marinarilor Din nou spre America. „Mircea”, SUA, Canada

19 Apr 2024 624

Licitații Constanța Academia Navală „Mircea cel Bătrân” a atribuit un contract pentru repararea instalațiilor de bord a Navei Școală Mircea. Iată ce firmă a câștigat (DOCUMENTE)

18 Apr 2024 583

Lumea marinarilor Aplauze pe scena Atlanticului. „Mircea”, SUA, botez marinăresc

18 Apr 2024 1027

Nava de pasageri Scenic Opal a ajuns la Constanța (FOTO)

15 Apr 2024 413

Declarațiile ARSVOM cu privire la ambarcațiunea găsită în Marea Neagră (FOTO+VIDEO)

06 Apr 2024 749

UPDATE. Surse Ambarcațiunea găsită pe mare în zona Tuzla, detonată în Poligonul Capu Midia! Bubuitură puternică auzită în municipiul Constanța! (VIDEO)

05 Apr 2024 4428

Constanța Ultimele informații despre ambarcațiunea găsită răsturnată în mare, din partea MApN (FOTO)

05 Apr 2024 1164

Pe surse Barca răsturnată în apropiere de Tuzla ar aparține Marinei din Ucraina și are la bord sisteme de bruiaj și radare

04 Apr 2024 1189

ARSVOM Ambarcațiune răsturnată în zona travers Tuzla. Intervenție de căutare și salvare (FOTO)

03 Apr 2024 1198

Nava River Adagio a adus la Constanța turiști americani

03 Apr 2024 479

O navă de tip catamaran va transporta pasagerii între municipiul Tulcea și Tudor Vladimirescu (VIDEO)

28 Mar 2024 830

#citeșteDobrogea Emigrarea evreilor din România prin portul Constanța

28 Mar 2024 2305