LIVE TEXT Noul simulator de navigație al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” Constanța, inaugurat (GALERIE FOTO+VIDEO)

Academia Navală „Mircea cel Bătrân” inaugurează astăzi, 11 octombrie 2023, un simulator de navigație destinat să consolideze baza materială de pregătire și instruire, pentru studenții și marinarii militari din Forțele Navale Române, în special pentru echipajele navelor militare fluviale.

Potrivit reprezentanților ANMB, noul simulator de navigație, de producție norvegiană, răspunde nevoilor actuale de pregătire la standarde ridicate în domeniul navigației pe ape interioare (fluvii și canale) și este dotat cu echipamente specifice navelor fluviale (12 modele de nave și cinci zone de navigație).

„Până în prezent, pregătirea practică specifică disciplinelor „Navigație fluvială” și „Elemente de navigație fluvială” s-a realizat în Simulatorul integrat de conducere a navei, care conține o singură zonă de ape interioare.

Odată cu instalarea și exploatarea noului simulator, atât studenții militari și civili de la Academia Navale „Mircea cel Bătrân”, cât și membrii echipajelor navelor militare fluviale vor beneficia de o pregătire amplă și aplicată pe nevoia de perfecționare în domeniul navigației fluviale din zona de responsabilitate a Forțelor Navale Române“ - au mai precizat reprezentanții ANMB.


UPDATE: 

În debutul evenimentului a fost tăiată panglica inaugurală, după care rectorul Academiei Navale Mircea cel Bătrân Constanța, contraamiral de flotilă conf. univ dr ing Toma Alecu le-a urat celor prezenți 2Bun venit“.

„Simulatorul este un deziderat de al nostru de aproximativ 1 an și jumătate. Este un simulator de clasă A. Este destinat navigării pe ape interioare. Este destinat studenților, piloților fluviali, comandanților de flote. La cerere poate fi folosit și de companii. Simulatorul este de producție norvegiană. Este compus dintr-o stație de instructor și 8 stații de studenți“ - a precizat Sergiu Șerban. 

În continuare are loc o demonstrație a manevrării simulatorului. 

Contraamiral de flotilă conf. univ dr ing Toma Alecu precizează că simulatorul le permite să simuleze situații de urgență. 

De asemenea pot fi simulate exerciții complexe, de la 5 la 6 ore. 



Citește și: 


Știri ConstanțaUn nou simulator de navigație la Academie Navală „Mircea cel Bătrân”, pentru pregătirea studenților și marinarilor militari

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ cumpără simulatoare de realitate virtuală (VR) și realitate mixtă (MR)!

23 Dec 2023 933

Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța, la ceas aniversar! Se împlinesc 151 de ani de învățământ superior de marină

17 Nov 2023 815

Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ cumpără simulator tehnic de cercetare, de testare și științific! (DOCUMENT)

29 Jun 2023 978

Blue Line SRL va livra Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“ Constanța un simulator tehnic pentru 153.000 de euro! (DOCUMENT)

18 May 2023 1617

Compania Navtron SRL, o nouă licitație câștigată la Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ (DOCUMENT)

12 Oct 2022 1298

Academia Navală cumpără simulator de navigație pe ape interioare!

29 Sep 2022 1078