O constănţeancă, voluntară la Baza Militară Mihail Kogălniceanu

kogalniceanu_baza_militara.jpgPublicaţia „Marines. The few. The proud" vorbeşte despre cum au petrecut puşcaşii marini de la Baza Militară Mihail Kogălniceanu ziua de 4 iulie, Ziua Americii. „Baza Militară Mihail Kogălniceanu, România - Copiii râd şi se joacă.

Puşcaşii marini, uzi până la piele, deoarece le venise rândul la bazinul de apă (n.r. un joc specific parcurilor de distracţie; diverse persoane aşteaptă aşezate pe un suport deasupra unui recipient cu apă în timp ce jucătorii aruncă la ţintă pentru a declanşa acel suport şi a dărâma persoanele în apă), marinari şi copii sărind împreună într-o casă gonflabilă, acestea erau imaginile şi sunetele de la bordul bazei militare Mihail Kogălniceanu, deoarece puşcaşii marini şi marinarii de la Black Sea Rotational Force 12 s-au oferit voluntari să petreacă Ziua Independenţei cu nişte copii orfani din Constanţa". Aşa începe materialul din publicaţia mai sus menţionată. În continuare, se „derulează" filmul zilei de 4 iulie, atunci când puşcaşii marini s-au jucat alături de copii, pe care i-au şi urcat în diverse maşini şi echipamente expuse la bază. „E foarte drăguţ să-i vezi pe copii jucându-se cu puşcaşii marini", a declarat Marianne Crossman, un voluntar din Dayton, Ohio, citat de site-ul www.marines.mil. „Arată o parte mai sensibilă a militarilor americani", a adăugat ea.

În material este citat, de asemenea, Charlie Williams, administratorul sălii de mese locale KBR de la bază şi veteran american: „Mă bucur că am putut să ajutăm, este datoria noastră de americani şi de militari".

Ziua a continuat cu un meci de fotbal american, context în care spiritele s-au încins. „Sunt aşa de fericiţi, copiii îi iubesc pe puşcaşii marini", a declarat Laura Nicolai, un voluntar din Constanţa, citată de publicaţia americană.

„Când jocurile se apropiau de sfârşit, puşcaşii marini, marinarii şi copiii s-au adunat şi s-au luat de mâini într-un dans tradiţional românesc, urmat de muzică americană", mai notează publicaţia citată. „Îmi place asta, mă face să-mi fie dor de copiii mei", a mărturisit caporalul Jaret Hubble, un conducător al echipei, unul dintre militarii în comandă la BSRF -12. „Acesta este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le-am făcut de când sunt în armata marinei", a completat Hubble.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Curtea de Apel Constanța repune pe rol un dosar al DNA Constanța! S-a calculat un presupus prejudiciu de aproape 10 milioane euro

01 May 2024 937

Premiile UNITER se decernează în această lună Până când pot fi votați Ramona Niculae și Ștefan Mihai, nominalizații Teatrului de Stat Constanța

01 May 2024 448

IPJ Constanța Tânăr de 25 de ani, condamnat la 3 ani de închisoare, pentru lovituri cauzatoare de moarte

01 May 2024 421

Județul Constanța Patrulele de poliție acționează în Vama Veche și 2 Mai – Anunțul IPJ

01 May 2024 323

Lista candidaților din partea Alternativa Dreaptă pentru Consiliul Județean Constanța

01 May 2024 467

IPJ Constanța Minor, arestat pentru 30 de zile pentru că ar fi lovit cu pumnul un jandarm

01 May 2024 533

Județul Constanța Vama veche, asaltată de turiști! (VIDEO)

01 May 2024 496

Acționarii Companiei de Pilotaj Pilot Service SA, convocați de Pilot Service SA în Adunare Generală

01 May 2024 355

Județul Constanța Daruri pentru peste 40 de persoane din Amzacea, din partea marinarilor militari (GALERIE FOTO)

01 May 2024 334

1 Mai O lună de la aderarea României la spațiul Schengen, cu frontierele aeriene și maritime

01 May 2024 322

Constanța Bărbat, dispărut de la domiciliu. L-ați văzut?

01 May 2024 359

Alertă lângă o stație GPL O camionetă, cuprinsă de flăcări, pe Șoseaua Mangaliei! (FOTO+VIDEO)

01 May 2024 1443

Firme Constanța Top Tencuieli Mecanizate SRL va executa lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale

01 May 2024 227

Constanța Daniel Rafte, pus sub control judiciar

01 May 2024 605

Declarații de avere Constanța Elena Poteleanu, secretarul general al comunei Mihai Viteazu, avere și interese. Soțul său este preot (DOCUMENTE)

30 Apr 2024 493