O mână de ajutor întinsă copiilor abandonaţi în spital Mihaela Ristea - „Vom institui măsuri de protecţie pentru unii dintre ei" (galerie foto)

copiii_copii_spital_1.jpgCopiii nimănui de la secţia de Pediatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa vor fi ajutaţi de Direcţia Generală Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Răspunsul autorităţilor vine după ce mai multe mame din Constanţa au încercat să-i ajute cu scutece, creme, hăinuţe şi jucării.

Iniţiativa grupului de mămici din Constanţa, care au întins o mână de ajutor copilaşilor abandonaţi de cea care i-a adus pe lume pe patul de spital, nu a rămas neobservată. În cursul zilei de marţi, reprezentanţi ai DGASPC au mers la Spitalul Judeţean, pentru a stabili ce măsuri legale pot fi întreprinse în cazul micuţilor. „Vom încerca să-i instituim măsuri de protecţie pentru câţiva copii de pe Secţia de Pediatrie. Băieţelul cu hernie inghinală (hidrocel) deocamdată nu poate fi operat.

copiii_copii_spital_2.jpgEl are o malformaţie congenitală la inimă. Vom instituit măsuri de protecţie a minorului şi vom încerca să-l ducem la un consult de specialitate la Bucureşti. Nu refuzăm ajutorul mamelor, dar mai înainte de a face operaţia de hernie inghinală trebuie rezolvată malformaţia congenitală la inimă", a declarat Mihaela Ristea, director adjunct la DGASPC Constanţa. Reacţia vine în urma gestului umanitar pe care vor să-l facă mai multe persoane cu sufletul mare din ţară, dar şi din cele plecate peste hotare. Oameni cu sufletul mare au decis să se alăture grupului de mămici constănţene, pentru a le întinde o mână de ajutor „locatarilor" fără voie ai unui salon de la etajul 8 al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Reamintim că pe secţia de Pediatrie a Spitalului Clinic Judeţean sunt abandonaţi 14 copii, cu vârste cuprinse între patru luni şi doi ani, ai căror părinţi nu i-au mai luat acasă.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

codo

15 Nov, 2012 13:59

"Vom instituit măsuri de protecţie a minorului şi vom încerca să-l ducem la un consult de specialitate la Bucureşti" Ar face bine sa se miste repede in loc sa incerce doar ca stiu si ei cat de important e timpul in aceste cazuri. Cu cat mai repede ajunge la Bucuresti, cu atat mai multe sanse are sa fie operat. Lucrati in urgenta ca altfel lucrati de mantuiala!!!

Articole asemanatoare

„Tatăl meu lucra în Constanța“ Adoptat la cinci ani, dintr-un orfelinat din Cernavodă, acum își caută părinții și frații biologici

06 May 2024 581

Medgidia. Minor decedat după un incendiu provocat. Tribunalul Constanța a fixat un nou termen în dosar

06 May 2024 370

ASSMB 22.000 de copii și adolescenți suferă de afecțiuni psihice

05 May 2024 467

Week-end promițător și foarte ofertant în Constanța

04 May 2024 694

În Vinerea Mare, polițiștii din Constanța împart zâmbete și cadouri pentru copii (VIDEO)

03 May 2024 552

Muzeul de Artă Populară Constanța Pregătiri pentru întâmpinarea paștelui

01 May 2024 353

Județul Constanța În prag de sărbătoare, 21 de copii ai comunei Cumpăna au primit daruri (Galerie FOTO)

30 Apr 2024 540

Reducerea vârstei standard de pensionare pentru femeile care au născut şi crescut copii până la vârsta de 16 ani

30 Apr 2024 589

Primăria Cumpăna, Județul Constanța Peste 300 de vârstnici și persoane cu dizabilități vor primi de Paște produse alimentare

29 Apr 2024 372

LIVE TEXT+VIDEO Gihan Eserghep își depune candidatura la Primăria Constanța din partea PUSL - „Vom readuce Constanta acolo unde îi este locul!”

29 Apr 2024 735

Voluntarii Asociației „Suflete deschise” au ajuns cu daruri la supravieţuitorii din mina de la Altîn Tepe, dar și la micii pacienți din Casa Speranța și spitalele din Constanța (GALERIE FOTO)

28 Apr 2024 635

UPDATE Accident rutier în Năvodari, județul Constanța. Ambulanța a intervenit

27 Apr 2024 854

„Iepurașul pompier” la Constanța Concursuri, premii, super-eroi și multe surprize pentru cei mici (FOTO+VIDEO)

27 Apr 2024 554

Momente de senzație la Ziua Porților Deschise, pe Aeroportul „Delta Dunării“ Tulcea(Galerie FOTO)

26 Apr 2024 596

“CONSTRUIESC DE MIC, CU BRICK” – atelier de creatie sustinut de Brick Romania in institutiile de invatamant constantene

26 Apr 2024 523