O rață și doi boboci au oprit traficul rutier în Stațiunea Mamaia! Cum au reacționat șoferii când au observat păsările (GALERIE FOTO+VIDEO)

O rață cu doi pui au pus la încercare șoferii care au trecut astăzi prin Stațiunea Mamaia. Pasărea a încercat să traverseze bulevardul Mamaia însoțită de bobocei dar, traficul i-a îngreunat misiunea. 

În ajutorul înaripatei au sărit mai mulți șoferi care au oprit și au încercat să facă tot posibilul pentru ca aceasta să ajungă în siguranță împreună cu puii ei la lacul Siutghiol. 

Speriată rața și-a luat zborul și s-a oprit în partea cealaltă a drumului. 

O șoferiță a reușit să prindă bobocii și i-a dus în siguranță pe partea cu lacul a Bulevardului Mamaia de unde au fost preluați de mama-rață. 

 

Curiozități despre rațele sălbatice

1. Rațele pot fi găsite atât pe apă dulce, cât și sărată. Astfel, ele pot fi găsite aproape pe tot globul.
2. Toate rațele fac parte din familia Anatidae. Această familie biologică include rațele, gâștele și lebedele. Singurul loc în care această familie nu poate fi găsită este Antarctica.
3. Masculul speciei Anas Plathyrhynchos (rața mare) este colorat. Capul masculului este de un verde smarald în timp ce penele femelei sunt o combinație de culori maro.
4. Penajul extravagant al masculului este pentru a atrage femelele. Însă, în timpul năpârlirii, aceștia capătă o înfățișare mai apropiată de cea a femelelor.

5. Pâinea nu este un aliment cu valoare nutrițională pentru rațe. Unele rațe se obișnuiesc cu pâine și nu mai caută alte surse de hrană. De asemenea, chipsurile și ciocolata sunt alimente nocive pentru rațe.
6. Hrana rațelor sălbatice este compusă din: plante acvatice, cereale, diverse semințe, melci, larve, pești, insecte, etc.
7. Pentru a găsi o sursă potrivită de apă, mama își poate conduce puii chiar la 1 km distanță după ce a clocit.

8. Deși rațele sunt monogame, acestea nu se împerechează doar cu un singur mascul pe perioada vieții. În fiecare an, ele își caută un nou mascul, puternic și sănătos.
9. În perioada martie-aprilie, încep zborurile nupțiale în căutarea locului de cuibărit, nu foarte departe de apă.
10. Clocitul durează între 22 și 28 de zile. În acest timp, masculul stă în preajma cuibului, păzind femela și ouăle.
11. Puii devin capabili de zbor la 8 săptămâni.

Citește și: 

Incident în prima zi de Paște în Stațiunea Mamaia! Cadrele medicale și polițiștii, chemați în ajutor(GALERIE FOTO+VIDEO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.