Oficial de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia despre accidentul mortal dintre Costinești și Tuzla

Sursa foto: IPJ Constanța
  • Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice mai multe informaţii de interes public.
 
Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele informaţii de interes public:
 
La data de 23 august 2023 procurorul de caz din cadrul Parchetului de lângă Judecătoria Mangalia a formulat propunere de arestare preventivă faţă de inculpatul C.F.C., în vârstă de 33 de ani, din municipiul Medgidia, județul Constanţa, aflat în stare de reţinere pentru comiterea infracţiunii de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 33 8 alin. (2) C. pen. (teza a II-a) şi favorizarea făptuitorului, prevăzută de art. 269 alin. (1) C. pen., cu aplicarea art. 38 alin. (2) C. pen., precum şi faţă de inculpatul G.A., în vârstă de 35 de ani, din municipiul Medgidia, județul Constanţa, aflat în stare de reţinere pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută de art. 335 alin. (1) C. pen., părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 338 alin. (2) C. pen. (teza a II-a) şi favorizarea făptuitorului, prevăzută de art. 269 alin. (1) C. pen., cu aplicarea art. 38 alin. (1) şi (2) C.pen., propunere ce a fost admisă de instanţă.
 
Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că numiţii G.A. şi C.F.C au sprijinit pe numitul I.G., care anterior a lovit cu maşina o persoană aflată pe carosabil, aceştia contribuind la ştergerea urmelor accidentului de circulaţie prin conducerea autovehiculului la o spălătorie auto. Totodată, numitul G.A. a fost surprins conducând autoturismul pe drumurile publice, cu toate că acesta nu posedă permis pentru nicio categorie de vehicule.
 

„Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape şi măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie”, a încheiat sursa citată.



Citește și:
Încă doi bărbați, reținuți în cazul accidentului mortal dintre Tuzla și Costinești. Ce au stabilit polițiștii

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Află reacţia Daewoo Heavy Industries cu privire la percheziţiile din şantierul de la Mangalia

24 Sep 2014 3030