ONG Mare Nostrum Soluțiile implementate de tinerii din proiectul PROMIT, model pentru comunitățile din care fac parte

  • Cei peste 200 de tineri care fac parte din proiectul PROMIT au început să implementeze soluțiile identificate pentru comunitățile din care fac parte. 

Cei peste 200 de tineri care fac parte din proiectul PROMIT au început să implementeze soluțiile identificate pentru comunitățile din care fac parte. Fie că a fost vorba de construirea unor spații de relaxare deschise pentru întreaga comunitate, fie că a fost vorba de evenimente dedicate tinerilor, odată cu proiectul PROMIT, toate persoanele implicate din cele 15 comunități implicate au aflat ce înseamnă puterea lui ÎMPREUNĂ. Mai mult, au aflat  că totul se poate, atunci când vrei cu adevărat. Acesta este un model ce poate fi aplicat la scară largă și poate reprezenta un prim pas pentru schimbare, transmite un comunicat din partea ONG Mare Nostrum.

La Cogealac, tinerii au venit cu o idee inedită: un spațiu în aer liber pentru activități și ore în natură. Au amplasat bănci și au plantat flori și arbuști în curtea școlii, deschizând acest spațiu pentru toată comunitatea. Tinerii au fost cu adevărat încântați de această experiență. Au realizat că vor avea un loc special în aer liber pentru a-și petrece timpul și că au avut ocazia de a fi modele pentru colegii lor și pentru toți membrii comunității. Au creat nu doar un spațiu fizic, ci și un loc de bucurie și conexiune pentru toată comunitatea.

Tinerii din Jurilovca au luat inițiativa de a organiza un concert de muzică electro-tehno (drum&bass) pentru a-I atrage și implica pe cei din comunitate. Cu toate acestea, nu s-au oprit aici. În eforturile lor de a crește gradul de conștientizare cu privire la protejarea mediului înconjurător, tinerii au organizat o acțiune de ecologizare înainte de eveniment. Au fost determinați să transmită un mesaj clar de responsabilitate față de mediu și au pus în aplicare acțiuni concrete.

În ceea ce îi privește pe tinerii din Limanu-2 Mai, aceștia au observat nevoia de a crea o grădină verticală în curtea școlii, pentru a îmbunătăți aspectul gardului școlii, dar și pentru a aduce natura mai aproape.

Au montat suporturile pentru jardiniere pe gard și au plantat flori, inclusiv cele în stadiu de butași sau deja înflorite, care puteau fi replantate în timpul acțiunii. Mai mult, au reutilizat ghivecele pentru a planta bulbi și au planificat să planteze alții în zonele din fața școlii și din curtea interioară. De acest spațiu se poate bucura întreaga comunitate.

La Mihai Viteazu, tinerii au pus mare accent pe socializare. Cu entuziasm, ei au creat un spațiu special de socializare destinat tuturor elevilor școlii.

Inițiativa lor a răspuns unei nevoi clare: aceea de a oferi tuturor un loc în care să poată comunica, socializa și interacționa într-un mod constructiv. Acest spațiu devine locul ideal pentru dezvoltarea abilităților sociale, discuții despre proiecte și planuri de viitor.

Astfel, au realizat panouri tematice pentru proiectul PROMIT și au expus fotografii cu amintiri din sesiunile de training și întâlniri cu modelele de succes. Cu abilitățile noi dobândite, au pregătit o prezentare PowerPoint.


Ei au arătat că socializarea și dezvoltarea personală pot merge mână în mână, creând un spațiu plin de posibilități pentru toți elevii.

Echipa din Poarta Albă a venit cu o ideea de a organiza un târg al toamnei pe 18 octombrie. Scopul acestei inițiative a fost să aducă în centrul atenției produsele specifice toamnei și să le folosească pentru a înfrumuseța spațiul de relaxare.

Este cu adevărat impresionant să vezi cum comunitatea de tineri din Poarta Albă și-a atins obiectivul prin această acțiune. Au demonstrat că sunt creativi și au atras atât adulți, copii, cât și alți tineri în această cauză importantă. Au arătat că pot mobiliza și inspira oamenii din jur și că au promovat cu succes cauza lor prin advocacy.

De asemenea, au aplicat cu succes o varietate de tehnici de vânzare și negociere pentru a aduna fondurile necesare, având în spate legumele, fructele de sezon și delicioasele preparate oferite la standurile lor.

Acestea sunt doar 5 din cele 15 soluții implementate de tinerii implicați în proiectul PROMIT, a încheiat sursa citată.


Citește și:
OMG Mare Nostrum: Creștere alarmantă a deșeurilor pe plajele din România în 2023

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

OMG Mare Nostrum Creștere alarmantă a deșeurilor pe plajele din România în 2023

28 Nov 2023 672

ONG Mare Nostrum Încep înscrierile pentru Crosul Mării Negre

25 Sep 2023 1564