Originar din Constanța Interpretul Teodor Danci a împlinit 21 de ani



Ieri, 9 ianuarie 2024, Teodor Danci a împlinit 21 de ani.
 
Născut la Constanța, conform profilului său de Facebook, Teodor Danci este absolvent al Academiei de Artă Mihai Trăistariu și unul dintre interpreții de seamă ai compozitorului George Dragomir (membru în UCMR – ADA).
 
Tânărul a început colaborarea cu George Dragomir în anul 2019. Teodor Danci a interpetat piesa „Poveste la țărm de mare” în cadrul unui concurs al cărui juriu era format, printre alții, și de George Dragomir.
 
Ulterior, tânărul artist a scos alături de George Dragomir un album intitulat „Născut să zbor”. Recent, el a scos și un album la Casa de Discuri Eurostar, ca invitat al aceluiași compozitor.
 
Teodor Danci este un interpreet cu o dicție foarte clară, deținărot al unui glas superb de tip mezza voce, fapt ce îi conferă un amplu ambitus, o tehnicalitate remarcabilă, o voce foarte expresivă. În același timp, atunci din interpretările sale se observă că vocea sa se pliază pe mai multe registre: retro, modern (comercial), dar și balcanic.
 
Personalitatea lui Teodor Danci se menține din punct de vedere profesional în tipologia unei vieți cultivate apropiată de genul muzicii lejere – ușoare (pop).
 
Teodor Danci a avut apariții TV în emisiuni precum: KIDSing (2014), X Factor (2017), Vocea României Junior (2017), Vocea României (2019).
 

În anul 2019, la doar 16 ani, Teodor Danci obținea la Festivalul George Grigoriu Premiul Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România.
 
Citește și:
Originar din Cernavodă Ioan Chirescu, dirijorul numit Maestru Emerit al Artei și Artist al Poporului
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.