Pariază în mod inteligent – 5 reguli simple

 
  • Când vine vorba de pariuri sportive, marea majoritate a pariorilor au această activitate trecută în dreptul hobby-urilor. Hobby-urile de cele mai multe ori sunt costisitoare și nu aduc profit. Ei bine, dacă pariurile sportive sunt hobby-ul tău, îți poți transforma hobby-ul în profit cel puțin pe termen lung urmând câteva reguli de bază general valabile.

Pariaza DOAR atât cât îți permiți să pierzi

Stabilește un buget lunar, săptămânal sau chiar zilnic dacă ești mare împătimit al pariurilor, buget pe care să nu-l depășești sub nici o formă! Conceptul de pariu în sine implică o mare doză de risc, așadar ai grijă să nu cazi în extrema cealaltă de a „împrumuta” din banii de rată, întreținere sau sume menite altor lucruri, te vei ruina încet dar sigur dacă faci chestia asta.

Pariază un singur eveniment pe bilet

Dacă ești parior nu mai este nevoie să-ți explic sistemul de pariere. În linii mari, între un bilet cu 10 evenimente pariate din care 9 sunt greșite, și un bilet de 10 evenimente cu 9 corecte, nu este nici o diferență, ambele sunt pierzătoare. Deși un bilet cu multe meciuri sau evenimente sportive oferă câștig și totodată adrenalina mai mare, șansele matematice de câștig scad vertiginos. Așadar dacă ai în gând 10 meciuri fă un bilet pentru fiecare în parte sau grupează-le câte 2-3 pe un bilet.

Documentează-te înainte de a paria

Documentarea este un pas important în pariurile sportive pe care multă lume îl ignoră total. Documentarea nu înseamnă doar să privești puțin clasamentul și rezultatele etapei precedente ale echipelor pe care urmează să-ți pui banii. Acordă atenție statisticilor, verifică scorurile ultimelor întâlniri (acasă și deplasare) ale celor două echipe, forma de moment, jucători indisponibili etc. Șansele unui pronostic corect cresc în cazul unei documentări bune.

Evită să pariezi live

Pariurile live te pot ridica oferind un câștig rapid și relativ mare din punctul tău de vedere, însă la fel de ușor poate genera mari pierderi și casele de pariuri știu asta. „Sensul” unui meci se poate schimba de la minut la minut sau de la o repriză la alta, aducând frustrare și neprofitabilitate în viețile pariorilor. Alege case de pariuri recomandate cu o performanță bună în mediul online, dar alocă doar banii pe care ești dispus să-i pierzi pentru pariuri live, în timpul meciurilor.

Nu te abate de la reguli

Ultima și poate cea mai importanta regulă, este să nu te abați sub nici o formă, în nici o circumstanță de la regulile impuse. Orice abatare va da tot planul peste cap. Respectă regulile și după o anumită perioadă de timp fă o statistică și un bilanț al pierderilor și câștigurilor pe care le-ai avut. Îți garantez că vei fi mult pe plus!
Pariurile sportive pot avea și un impact negativ asupra jucătorilor, în special în cazul în care aceștia ajung să dezvolte o dependență de jocurile de noroc. Această dependență poate duce la pierderea banilor, la probleme financiare și chiar la probleme de sănătate mintală.
Din acest motiv, este important ca cei care pariază să o facă în mod responsabil și să nu riște mai mult decât își permit să piardă. De asemenea, este important să se respecte legile și reglementările în vigoare în țara respectivă și să se verifice dacă operatorul de pariuri este licențiat și reglementat.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.