Parlamentul României Şedinţa comună - suspendată din lipsa cvorumului, înainte de votul asupra membrilor Consiliului Concurenţei (VIDEO)

Foto: facebook
 
  • Şedinţa plenului reunit al Parlamentului a fost suspendată, luni, înainte de votul asupra candidaţilor propuşi pentru Consiliul Concurenţei, din lipsa cvorumului.

Şedinţa plenului reunit al Parlamentului a fost suspendată, luni, înainte de votul asupra candidaţilor propuşi pentru Consiliul Concurenţei, din lipsa cvorumului, potrivit Agerpres.

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor Alfred Simonis a anunţat, la începutul şedinţei de plen, că în raportul comisiilor de specialitate privind avizul candidaţilor la Consiliul Concurenţei s-a strecurat o eroare, pentru că nu au fost avizaţi favorabil toţi candidaţii care îndeplineau condiţiile şi au fost respinşi candidaţii propuşi de AUR şi USR. Ca urmare, Simonis a precizat că pe buletinele de vot vor fi trecuţi toţi candidaţii care îndeplinesc condiţiile, inclusiv cei ai AUR şi USR.

În context, liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, a arătat că membrii comisiilor trebuie să se întrunească pentru a elabora un nou raport corect.

Liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache, a afirmat, în schimb, că potrivit deciziilor Curţii Constituţionale plenul Parlamentului este suveran şi nu este nevoie de un nou raport.

Înainte de a trece la dezbaterea numirilor la Consiliul Concurenţei, preşedintele de şedinţă Alfred Simonis a propus un vot de control pentru verificare, spunând că nu există cvorum, diferenţa fiind de 12 voturi.

El a propus o pauză de 10 minute.

„Luăm legătura cu colegii, în măsura în care ne strângem suficienţi pentru a da votul, votăm, dacă nu, şedinţa va fi programată pentru mâine”, a spus Simonis.


După pauză, liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache, a propus sistarea dezbaterilor, suspendarea şedinţei şi reluarea lucrărilor marţi de la ora 11,30, propunerea fiind aprobată cu 198 voturi pentru, 12 voturi împotrivă şi două abţineri.

Liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, a precizat că şedinţa a fost suspendată din cauza lipsei cvorumului: „Pentru acurateţe vreau să clarific ce a spus mai devreme liderul de grup de la PNL: la propunerea PNL şi PSD s-a suspendat şedinţa, pentru că nu au cvorum”.


În replică, Alfred Simonis a precizat: „Da, pentru că au chiulit cei de la USR şi AUR”. „Nu este cvorum că, în loc să fiţi în Parlament, la serviciu, sunteţi în teritoriu, în campanie electorală şi, prin urmare, nu avem cvorum la Parlament, e adevărat”, a spus el.

Comisiile juridice şi economice din Camera Deputaţilor şi Senat au avizat favorabil, luni dimineaţă, candidaţii propuşi de PSD, PNL, UDMR şi premier pentru posturile vacante din plenul Consiliului Concurenţei, respingând candidaturile propuse de AUR şi USR. Plenul Parlamentului urma să se pronunţe prin vot secret cu buletine asupra acestor numiri, a încheiat sursa citată.Citește și:
Sesizarea ÎCCJ în legătură cu organizarea alegerilor din 9 iunie, analizată de Curtea Constituțională pe 14 mai

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Justiție Constanța Alexandru Mazăre, fost senator în Parlamentul României, ar putea fi eliberat condiționat săptămâna viitoare!

14 Jun 2024 691

S-au deschis și ultimele secții de votare organizate în străinătate pentru alegerile europarlamentare

09 Jun 2024 473

Alegeri Europarlamentare 2024 Iată cum se desfășoară votarea în străinătate

09 Jun 2024 388

#Alegerieuroparlamentare2024 Primele rezultate provizorii ale alegerilor europene vor fi anunțate în această seară

09 Jun 2024 802

Programul serviciilor publice comunitare locale de evidență a persoanelor în zilele de 8 și 9 iunie 2024

07 Jun 2024 366

Președintele Klaus Iohannis, despre bătaia din Parlament „Este incalificabil evenimentul de ieri, din Parlamentul României“

22 May 2024 509

După bătaia din Parlamentul României Reacția lui Nicolae Ciucă - „Avem datoria morală de a da un exemplu de comportament decent și civilizat”

21 May 2024 518

Pe surse CCR respinge sesizarea ÎCCJ în legătură cu OUG privind organizarea alegerilor

14 May 2024 434

România ar putea deveni prima țară cu o lege pentru participarea copiilor în procesul decizional

14 May 2024 465

Sesizarea ÎCCJ în legătură cu OUG privind organizarea alegerilor din 9 iunie, pe agenda CCR

14 May 2024 656

MAE organizează sute secții de votare în străinătate pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024

11 May 2024 573

Proiect Pașapoartele simple temporare nu vor mai fi eliberate la fel de ușor!

06 May 2024 426

Sesizarea ÎCCJ în legătură cu organizarea alegerilor din 9 iunie, analizată de Curtea Constituțională pe 14 mai

12 Apr 2024 667

S-a constituit oficial Biroul Electoral Central. Partidele au desemnat avocați cunoscuți în BEC

16 Mar 2024 870

Curtea Constituțională a României, sesizată de președintele României în cazul legii privind executorii judecătorești

14 Mar 2024 723