Patru localități din județul Constanța, fără apă la robinete timp de câteva zile! De ce a fost luată această decizie

Foto: PexelsÎn urma lucrărilor de investiții a fost edificată o nouă magistrală, cu diametrul de 1000 mm, între stația de tratare și pompare Cota 20 și zona Pod Rutier (Ovidiu). Pentru conectarea acesteia la sistemul centralizat se sistează furnizarea apei potabile de luni – 26 februarie 2024, ora 22.00, până miercuri – 28 februarie 2024, ora 22.00.  
 
Potrivit SC RAJA SA, vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din orașul Năvodari - cu zonele Peninsula și Industrială, precum și cei din localitățile Corbu, Lumina și Sibioara.

Investiția face parte din Contractul de Lucrări 22 „Reabilitarea și extinderea rețelelor de distribuție în localitatea Lazu, reabilitarea și extinderea rețelelor de distribuție și canalizare, reabilitare stație de pompare apa uzată, stații noi de pompare apă uzată și conducte de refulare aferente, din localitatea Agigea.

Rețele apă Ovidiu, Cumpăna, Poiana. Aducțiuni Ovidiu, Poiana. Rețele de canalizare Ovidiu, Cumpăna, Poiana”, în valoare de aproximativ 70 milioane lei, derulat prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM).

Echipele constructorului execută în această perioadă toate activitățile pregătitoare necesare pentru a putea lucra continuu, 24 de ore din 24. În plus, având în vedere că este nevoie să se golească sistemele de distribuție, echipele RAJA vor executa, în același timp, lucrări de reparații și întreținere. Se vor monta vane de legătură pentru sectorizarea sistemului și debitmetre pentru măsurarea și reglarea presiunii.
       
Ținând cont de complexitatea acestor intervenții, reluarea furnizării apei potabile se va realiza progresiv, în fiecare zonă afectată. cu precizarea că la capetele de coloană și la etajele superioare pot să apară abateri de la acest program.
      

Atenționăm utilizatorii de apă potabilă din zonele menționate că, din cauza manevrelor de golire şi umplere a sistemului public de alimentare cu apă potabilă, ocazional, se pot produce modificări ale calității apei potabile din punct de vedere al turbidității şi culorii. În această situație, până la limpezirea apei se va evita consumul.
       
Totodată, rugăm utilizatorii afectați de aceste lucrări să își asigure rezerva minimă de apă pentru consum și uz casnic în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.
       
Ne cerem scuze pentru disconfortul creat abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție ale constructorului vor face tot posibilul pentru finalizarea intervențiilor și reluarea furnizării apei potabile în timp operativ. Vom reveni cu informații despre evoluția lucrărilor și a programului de furnizare a apei, în situația în care vor surveni modificări și în funcție de finalizarea lucrărilor de la nivelul conductei de aducțiune.


         
Amintim consumatorilor că investițiile pentru modernizarea și dezvoltarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă sunt efectuate în beneficiul lor pe termen lung și vizează asigurarea unor servicii ireproșabile și implicit creșterea calității vieții.- transmit reprezentanții RAJA SA.  

Prin implementarea acestora se realizează îmbunătățirea capacității de transport și distribuție a apei potabile, asigurarea debitului de alimentare și a calității apei, reducerea pierderilor în rețeaua de distribuție, siguranța și continuitatea furnizării serviciilor.

Citește și: 

RAJA ConstanțaSe oprește apa în zonele Mamaia, Mamaia Sat și Mamaia Nord!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Apa caldă, oprită! Vezi unde

23 Apr 2024 657

RAJA SA Furnizarea apei în satele Palazu Mic și Piatra, din comuna Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, orpită joi

23 Apr 2024 398

RAJA Constanța Atenție, se oprește apa în Corbu și Mihai Viteazu! Vezi când

22 Apr 2024 376

RAJA Constanța Consumatorii din Eforie Nord, fără apă la robinete. Iată în ce interval

15 Apr 2024 536

Lucrări la rețeaua de apă din Constanța! Se oprește furnizarea apei! Vezi dacă ești afectat

14 Apr 2024 3829

Termoficare Constanța anunță sistarea energiei termice pentru o parte din consumatorii municipiului

09 Apr 2024 654

Se oprește apa în zona industrială a orașului Ovidiu pentru lucrări

01 Apr 2024 478

Atenție, se oprește apa în mai multe zone din Constanța pentru lucrări la rețeaua de apă

01 Apr 2024 550

Lucrări RAJA la Constanța! Se oprește furnizarea apei în mai multe zone. Lista străzilor afectate

05 Feb 2024 991

Mâine se oprește apa în localitatea Corbu, județul Constanța! Când se va relua furnizarea apei

01 Feb 2024 743

Atenție, se oprește apa în municipiul Constanța! Ce zone sunt afectate

31 Jan 2024 831

Anunț al SC RAJA SA! Pe 1 februarie se oprește apa în mai multe zone din municipiul Constanța!

29 Jan 2024 5612

Termoficare Constanța Atenție, se oprește apa caldă și încălzirea în anumite zone ale Constanței!

11 Dec 2023 843

Atenție! Timp de 24 de ore se oprește apa în mai multe zone din municipiul Constanța! Lista zonelor afectate

11 Dec 2023 1546

Oficial de la SC RAJA SA 17 localități din județul Constanța, în continuare nealimentate cu apă

29 Nov 2023 741