Peste 1.700 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore IGSU, precizări despre accidentul mortal de la Cobadin


Ziua de ieri a fost solicitantă pentru salvatorii din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni fiind derulate în zona București-Ilfov și în județele Cluj, Prahova, Mureș și Constanța.

Viața unei persoane aflată în situații critice depinde, într-o mare măsură, de momentul acordării primului ajutor. În astfel de situații, fiecare secundă contează.

O pondere de peste 80% din totalul intervențiilor a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD ( 1.412 cazuri din totalul de 1.757 de situații de urgență gestionate).

De asemenea, pompierii militari au acționat pentru localizarea și stingerea celor 137 de incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 195 misiuni pentru protecția comunităților.

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 13 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. În urma acestor evenimente, 5 persoane și-au pierdut viața în județele Bihor, Iași, Olt și Vâlcea.

În perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 6 persoane aflate în dificultate.

În ultimele 24 de ore au fost transmise 12 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice, în județele Argeș (1), Brașov (1), Covasna (3), Harghita (4), Mureș (1), Prahova (1) și Vâlcea (1)., transmite IGSU. 


Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

-O misiune solicitantă pentru salvatori a avut loc pe parcursul zilei de ieri, în județul Bihor, pe DN 1, pe raza localității Uileacu, unde colegii noștri au intervenit pentru gestionarea urmărilor unui accident rutier între două autoturisme, în urma căruia unul dintre acestea s-a răsturnat. În urma evenimentului au rezultat cinci victime, dintre care două decedate. Echipajele operative au asistat medical celelalte persoane implicate în incident, acestea fiind ulterior transportate la spital pentru investigații medicale de specialitate.

-Un eveniment feroviar a avut loc ieri, în județul Galați, unde echipajele de descarcerare și prim ajutor au intervenit la o trecere la nivel cu calea ferată, fără barieră, în care un tren care circula pe ruta Galați-Mărășești a acroșat un autoturism. În urma impactului puternic, au rezultat două victime, ocupanți ai autoturismului, dintre care una a fost găsită decedată. Salvatorii ajunși la fața locului au acordat primul ajutor medical celeilalte persoane, ulterior fiind transportată la spital.

-Un incident rutier grav, la care au intervenit echipajele operative din județul Constanța, a avut loc ieri pe raza localității Cobadin. În urma impactului produs între două autoturisme au rezultat cinci victime, dintre care două decedate. Colegii noștri ajunși la locul solicitării au asigurat asistență medicală de urgență pentru celelalte trei victime implicate în accident și le-au transportat la o unitate medicală., precizează IGSU. 

Pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 351 de pompieri salvatori și 225 de mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro, mai transmite sursa citată. 

 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Accident rutier în zona fostelor Galerii Soveja din municipiul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Sep 2022 1892

Accident rutier în municipiul Constanța, la intersecția străzilor Steagului cu Crinului. O victimă (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Sep 2022 785

O nouă trecere de pietoni într-o zonă cu risc crescut de accidente rutiere, amenajată în Constanța!

28 Sep 2022 664

Cine este tânărul care a decedat în urma accidentul de la Hârșova. Nu este prima tragedie prin care trece familia

28 Sep 2022 4973

IGPR Infotrafic Județul Mureș -Trafic blocat pe DN 13

28 Sep 2022 196

Accident rutier pe autostrada A2, sensul de mers spre Constanța. O persoană a fost rănită

28 Sep 2022 727

Hârșova Un șofer de 21 de ani a murit după ce a intrat cu mașina într-un copac. Cum s-a produs tragedia

28 Sep 2022 3385

Accident la Eforie. Un TIR a lovit un biciclist

27 Sep 2022 628

Șofer beat și cu permisul suspendat implicat într-un accident pe drumul dintre Agighiol și Tulcea. Suspectul, reținut

27 Sep 2022 560

UPDATE Accident șocant în județul Constanța O persoană a decedat după ce a fost prinsă în presa tractorului (GALERIE FOTO+VIDEO)

27 Sep 2022 32801

IGPR InfotraficJudeșul Sălaj - Trafic îngreunat pe DN 1F

26 Sep 2022 281

UPDATE O femeie, pieton, a fost rănită în urma unui accident rutier produs în Constanța (FOTO)

26 Sep 2022 1123

Weekend solicitant pentru salvatorii din întreaga țară. Unde au intervenit

26 Sep 2022 415

UPDATE Un tir a intrat într-un stâlp, în zona bisericii dintr-o localitate din județul Constanța. Unde s-a produs evenimentul rutier

26 Sep 2022 1847

Accident rutier în Constanța! Implicată o șoferiță începătoare. În ce zonă s-a produs evenimentul rutier (GALERIE FOTO)

26 Sep 2022 1422