Peste 1000 de copaci doborâți la Constanța de furtunile din ultimele zile! Zilele acestea se plantează arbori noi

Foto: Primăria ConstantaBilanțul autorității publice locale relevă faptul că în municipiul Constanța, în cele 2 zile de Cod Roșu și Furtună (19 și 26 noiembrie) au fost dislocați aproximativ 1.000 de copaci și alte 50 de crengi mari au fost afectate de vremea rea, înregistrându-se pierderi semnificative de vegetație.

Pentru a remedia problemele cauzate de vremea rea, echipele societăților care întrețin copacii, lucrează de dimineață până noaptea târziu.

Astăzi,  personalul de specialitate s-a mobilizat pentru a contracara impactul negativ asupra mediului înconjurător. În cadrul acestei campanii de refacere, s-au plantat arbori și arbuști sănătoși și rezistenți, în mai multe zone din municipiul Constanța, contribuind astfel la regenerarea ecosistemului nostru urban.

„Această inițiativă nu este doar o soluție la problema imediată, ci și o promisiune de angajament continuu pentru un mediu mai sănătos și mai rezistent la schimbările climatice.

În paralel, se intervine asupra copacilor care încă sunt înclinați și riscă să cadă, din zona unităților de învățământ, precum și asupra celor care blochează aleile de acces către blocuri, până când toți copacii vor fi ridicați din teren.

Vă rugăm să ne semnalați în continuare solicitările dumneavoastră legate de protejarea și îngrijirea spațiului verde“ - au mai precizat reprezentanții Primăriei Constanța.


Pentru informații suplimentare vă punem la dispoziție următoarele numere de telefon:

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055;

Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205 și 0341/922;

Dispecerat Biroul Protecție Civilă– 0737552271.

„Menționăm că programul dispeceratului municipalității este permanent!



Numai împreună putem trece peste acest moment difícil pentru orașul nostru!“ - a mai menționat sursa citată

Citește și: 

Primăria ConstanțaPeste 1.000 de copaci doborâți de furtunile din ultimele zile

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alertă la ISU București! Imagini de la localnici. 17 copaci și doi stâlpi, căzuți pe străzi sau mașini, din cauza furtunii (galerie foto)

07 Jul 2018 3831

UPDATE Bilanțul oficial în urma ruperii de nori de azi-dimineață

19 Sep 2016 3308