Polaris Holding Zeci de de elevi de la Școala Gimnazială Nr. 43 "Ferdinand" au vizitat stația de sortare și reciclare (FOTO)70 de elevi de la Școala Gimnaziala Nr. 43 "Ferdinand", au vizitat stația de sortare și reciclare, informează reprezentanții Polaris Holding

Ieri, Polaris Holding a început ziua alături de elevii Școlii Gimnaziale nr. 43 “Ferdinand” , coodonați de doamnele învățătoare Omer Birsen, Elisei Daniela și Filip Diana.

În cadrul Programului Național “Săptămâna Verde”, copiii și profesorii au posibilitatea să iasă din sala de clasă pentru a vedea ce se întâmplă cu deșeurile pe care ei le generează zilnic. Mai exact, copii au fost curioși să afle de ce este important să colecteze separat și în ce obiecte noi se pot transforma deșeurile reciclate.

Informațiile pe care le-au primit 

Deșeurile care sunt transportate la stație, nu sunt formate numai din material reciclabil, o mare cantitate este alcătuită din amestec de menajer cu reciclabil și multe dintre deșeurile reciclabile nu se pot recicla pentru că nu au fost colectate corect. Deșeurile reciclabile sunt sortate manual, pe categorii și culori. PET-ul, aluminiul, lemnul, cartonul sunt balotate și trimise către reciclatori finali.

Folia LDPE este transformată, la stație, în saci menajeri, astfel elevii au putu vedea cum se închide circuitul economic. 
 
Pentru o colectare corectă, în fiecare casă trebuie să existe 2 coșuri de gunoi: unul pentru materiale reciclabile si unul pentru deșeuri menajere /reziduale. Deșeurile reziduale ajung la groapa de gunoi pentru că nu mai pot fi reciclate, în schimb deșeurile reciclabile pot fi transformate în produse noi.

Ne dorim ca prin intermediul copiilor, practica colectării separate să ajungă și în cadrul familiei și al prietenilor, pentru că fiecare dintre noi are o datorie față de mediul înconjurator. Copiii trebuie să învețe de mici să fie responsabili, să colecteze separat, să-și strângă jucăriile după ce se joacă sau să stingă becul atunci când ies din cameră. Aceste mici gesturi îi transformă, mai târziu, în adulți responsabili.


Mulțumim pentru vizită elevilor și cadrelor didactice!, a mai transmis sursa citată. foto: Polaris M Holding

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Creștere alarmantă a fenomenului „căutătorilor prin gunoaie”, la Constanța

23 May 2024 310

Creștere alarmantă la Constanța a fenomenului "căutătorilor prin gunoaie"! Dezastru lăsat în urmă de cei care caută ambalaje cu garanție

21 May 2024 480

Constanța „Căutătorii prin gunoaie” s-au înmulțit odată cu implementarea Sistemului de Garanție – Returnare

20 May 2024 429

Vandalizarea gunoaielor, fenomen ce ia amploare în Constanța

19 May 2024 581

Atenție la vandalizarea containerelor în Constanța!

17 May 2024 390

Licitația serviciului de salubrizare din județul Constanța, din nou, contestată la CNSC. Ce decizii au fost dictate?

11 May 2024 747

Polaris M Holding Educație ecologică cu elevii de la Școala Gimnazială Nr.16 din Constanța (FOTO)

30 Apr 2024 470

Polaris M Holding Un viitor mai verde, alături de Școala Gimnazială Nr. 8 Constanța și Școala Generală "Gheorghe Titeica" nr. 30 (FOTO)

24 Apr 2024 503

Polaris M Holding Preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 8, Constanța au explorat ecologia și tehnologia în Săptămâna Verde

19 Apr 2024 400

Investiție realizată de Polaris M Holding la Constanța!

15 Apr 2024 526

Știri Constanța Câștigătorii concursului „10 cu Felicitări” de la Scoala Gimnazială nr. 22 IC Bratianu au ajuns la Destiny Park

10 Apr 2024 538

Polaris M Holding Elevii clasei a IV-a A de la Școala Gimnazială Nr.16 Constanta au câștigat o excursie la Destiny Park (VIDEO)

08 Apr 2024 1100

Elevi de la Școala Gimnazială "Nicolae Tonitza" Constanța, în vizită la stația de sortare a Polaris M Holding

04 Apr 2024 236

Elevi de la Liceul Teoretic “Lucian Blaga” Constanța, în vizită la Polaris M Holding (GALERIE FOTO)

29 Mar 2024 606

Polaris M Holding O nouă ediție a concursului „10 cu Felicitări” la Școala Gimnazială nr. 22 I.C.Brătianu Constanța (FOTO)

14 Feb 2024 610