Polaris M Holding Grupa mijlocie „Raze marine” de la Grădinița PP nr. 6 Constanța a ajuns la stația de sortare și reciclare. Iată ce au învățat (FOTO)

Sursă foto: Facebook/Polaris M Holding
  • După ce s-au echipat cu veste, copiii au luat parte la o lecție de ecologie, a cărei principală temă a fost colectarea separată, prezentată de colega noastră Liliana Bellu, apoi au trecut la vizitarea activităților din cadrul secției. 
 

„Ieri ne-au vizitat la stația de sortare și reciclare, preșcolarii de la Grădinița cu PP nr. 6 Constanța, coordonați de doamnele educatoare Lavinia Enescu și Larisa Mateescu. Vizita a făcut parte din cadrul Programului Național “Săptămâna Verde””, transmite Polaris M Holding.


După ce s-au echipat cu veste, copiii au luat parte la o lecție de ecologie, a cărei principală temă a fost colectarea separată, prezentată de colega noastră Liliana Bellu, apoi au trecut la vizitarea activităților din cadrul secției. Copiii au aflat ce înseamnă colectarea separată, cum se sortează deșeurile la bandă, au văzut cum se balotează hârtia, cartonul și aluminiul, dar și cum se sortează plasticul pe culori, pentru ca apoi să fie trimis către reciclatorii finali. Au fost curioși și încântați să vadă cum se transformă folia LDPE în saci menajeri și folie industrială.

La finalul vizitei, preșcolarii au primit câte un pachet cu 3 saci fabricați în stație, sacii respectând codul culorilor în colectarea separată:
  • Albastru - pentru deșeuri de hârtie și carton.
  • Galben - pentru deșeuri de plastic și metal.
  • Verde - pentru deșeuri de sticlă.
Copiii au înțeles că nu toate deșeurile sunt gunoaie, iar deșeurile reciclabile pot deveni resurse numai dacă sunt colectate separat.

Scopul acestei vizite a fost de a-i determina pe copii să colecteze separat și să protejeze mediul și, prin intermediul lor, colectarea separată să devină un obicei și în rândul familiei și prietenilor, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Zeci de preșcolari de la Grădinița Nr.44 Program Prelungit Constanța au ecologizat plaja Modern (GALERIE FOTO)

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Creștere alarmantă la Constanța a fenomenului "căutătorilor prin gunoaie"! Dezastru lăsat în urmă de cei care caută ambalaje cu garanție

21 May 2024 451

Licitația serviciului de salubrizare din județul Constanța, din nou, contestată la CNSC. Ce decizii au fost dictate?

11 May 2024 744

Polaris M Holding Educație ecologică cu elevii de la Școala Gimnazială Nr.16 din Constanța (FOTO)

30 Apr 2024 470

Polaris M Holding Un viitor mai verde, alături de Școala Gimnazială Nr. 8 Constanța și Școala Generală "Gheorghe Titeica" nr. 30 (FOTO)

24 Apr 2024 503

Polaris M Holding Preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 8, Constanța au explorat ecologia și tehnologia în Săptămâna Verde

19 Apr 2024 399

Investiție realizată de Polaris M Holding la Constanța!

15 Apr 2024 524

Polaris M Holding Elevii clasei a IV-a A de la Școala Gimnazială Nr.16 Constanta au câștigat o excursie la Destiny Park (VIDEO)

08 Apr 2024 1086

Elevi de la Școala Gimnazială "Nicolae Tonitza" Constanța, în vizită la stația de sortare a Polaris M Holding

04 Apr 2024 236

Elevi de la Liceul Teoretic “Lucian Blaga” Constanța, în vizită la Polaris M Holding (GALERIE FOTO)

29 Mar 2024 605

Polaris M Holding O nouă ediție a concursului „10 cu Felicitări” la Școala Gimnazială nr. 22 I.C.Brătianu Constanța (FOTO)

14 Feb 2024 610

Constanța Cine sunt câștigătorii concursului „10 cu Felicitări pentru colectarea separată” organizat de Polaris (GALERIE FOTO)

08 Feb 2024 801

Polaris M Holding angajează controlori calitate

06 Feb 2024 605

Polaris M Holding angajează șoferi autogunoiere

01 Feb 2024 896

Polaris M Holding angajează încărcător frontal pentru Costinești

01 Feb 2024 730

Polaris M Holding Iată unde puteți depozita deșeurile de dimensiuni mari săptămâna aceasta!

29 Jan 2024 752