Poliția Capitalei Reținut pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, aflându-se sub influența alcoolului

Foto cu rol ilustrativ
  • La data de 16 noiembrie 2023, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Brigada de Poliție Rutieră au reținut un bărbat, în vârstă de 50 de ani, față de care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, aflându-se sub influența alcoolului.
 
La data de 16 noiembrie 2023, poliţiştii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Brigada de Poliție Rutieră au reținut un bărbat, în vârstă de 50 de ani, față de care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, aflându-se sub influența alcoolului, transmite un comunicat din partea Poliției Capitalei.
 
La data de 10 noiembrie 2023, în jurul orei 10.30, polițiști din cadrul Secţiei 24 Poliţie, aflați în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, au recepționat pe stația de emisie-recepție, solicitarea unui echipaj din cadrul Brigăzii de Poliție Rutieră, care se afla în urmărirea unui autoturism, conducătorul acestuia fiind implicat într-un accident rutier.
 
Întrucât autoturismul în cauză a fost observat de un echipaj din cadrul Secției 24 Poliție, s-a procedat la interceptarea și la încercarea de a-l opri în trafic, folosind semnalele acustice și luminoase, însă șoferul a refuzat să oprească, continuându-și deplasarea.
 
Ulterior, deși a fost oprit în dreptul unui imobil din Sectorul 5, conducătorul auto a ignorat, și de această dată, dispozițiile polițiștilor, blocând portierele. Totodată, acesta a încercat să-și continue deplasarea, punând în pericol integritatea fizică a polițiștilor aflați lângă autoturismul său.
 
Astfel, s-a procedat la spargerea geamului lateral al portierei stânga-față, moment în care șoferul a fost imobilizat și încătușat.
 
La fața locului s-a prezentat un echipaj al Brigăzii de Poliție Rutieră, care a procedat la testarea conducătorului auto, un bărbat în vârstă de 50 de ani, cu aparatul alcool-test, rezultatul fiind de 1,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Bărbatul  a fost condus la Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici”, unde i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
De asemenea, cazul a fost preluat de către Brigada de Poliție Rutieră București, în vederea continuării cercetărilor.

 
Ulterior, în baza probatoriului administrat în cauză, la data de 16 noiembrie 2023, a fost dispusă reținerea bărbatului, pentru de 24 ore, urmând a fi prezentat magistraților cu propunere legală.
 

Cercetările sunt continuate de către Brigada de Poliție Rutieră - Biroul Cercetări Infracțiuni Rutiere, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, aflându-se sub influența alcoolului
 

„Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, a încheiat sursa citată.



Citește și:
În București: Bărbat de 51 de ani, reținut pentru viol. Victima, fiica partenerei sale de viață

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. Împuşcături într-o şcoală de lângă Helsinki! Trei copii răniți, din care unul mort. Suspectul, un minor

02 Apr 2024 492

În București O femeie de 56 de ani, agresată și deposedată de geantă de un tânăr

23 Jan 2024 545

Bărbat din Ilfov, arestat preventiv pentru camătă şi şantaj

07 Jan 2024 2312

Poliția Capitalei Șofer reținut, după o urmărire în trafic

07 Jan 2024 811

Peste trei tone de articole pirotehnice, indisponibilizate de polițiștii Capitalei

21 Dec 2023 687

Tânăr reținut de polițiștii Capitalei pentru violență domestică și distrugere. Acesta și-a bătut în mod repetat concubina

20 Dec 2023 718

Poliția Capitalei, în alertă! O fetiță de 5 ani a căzut de la etajul 5

16 Dec 2023 845

Percheziție a polițiștilor capitalei într-un dosar de furt

13 Dec 2023 757

Percheziții ale polițiștilor, în București, într-un dosar de înșelăciune. Metoda „Accidentul” încă face victime

24 Nov 2023 802

Bărbat bătut, în București, pentru un rucsac

19 Nov 2023 886

Femeie salvată de polițiștii din Capitală. Ce spun aceștia

18 Nov 2023 719

Acțiuni în sistem integrat în Sectorul 3 al Capitalei

18 Nov 2023 687

În București Bărbat de 51 de ani, reținut pentru viol. Victima, fiica partenerei sale de viață

17 Nov 2023 733

Percheziții ale polițiștilor Capitalei într-un dosar de tâlhărie calificată

10 Nov 2023 745

Bărbat bănuit de ultraj contra bunelor moravuri și agresiune sexuală, reținut de Polițiștii Capitalei. Ce au constatat aceștia

09 Nov 2023 758