Poliția Română Polițiștii de la transporturi au acționat pentru combaterea fenomenului infracțional și contraventional

Foto cu rol ilustrativ
  • În perioada 24 - 29 noiembrie 2023, sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi, polițiștii din cadrul structurilor de Poliție Transporturi au desfășurat acțiuni specifice, pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică din domeniul transporturilor aeriene, navale și feroviare, precum și pentru combaterea fenomenului infracțional și contravențional.

În perioada 24 - 29 noiembrie 2023, sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi, polițiștii din cadrul structurilor de Poliție Transporturi au desfășurat acțiuni specifice, pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică din domeniul transporturilor aeriene, navale și feroviare, precum și pentru combaterea fenomenului infracțional și contravențional, transmite un comunicat din partea Inspectoratului General al Poliției Române.
 
Astfel, la data de 24 noiembrie 2023, polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța -  Biroul Județean de Poliție Transporturi Constanța, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Ialomița, au pus în executare 10 mandate de percheziție domiciliară într-un dosar penal, având ca obiect săvârșirea infracțiunii de furt calificat, în comuna Bordușani (5 mandate), Stelnica (3 mandate) și Făcăeni (2 mandate), județul Ialomița.
 
Perchezițiile au fost efectuate la locuințele a trei bărbați, care, în noaptea de 14 spre 15 octombrie 2023, ar fi sustras trei motoare de barcă, în valoare de aproximativ 30.000 de euro, din zona kilometrului fluvial 252-253, al Dunării, mal drept, orașul Hârșova, județul Constanța.
 
În urma perchezițiilor, au fost descoperiți și ridicați 1.100 de euro, 7 motoare de bărci (o parte dintre acestea fiind recunoscute și predate persoanelor vătămate), 8 plase monofilament în lungime de aproximativ 700 de metri, 9 telefoane mobile, 1 prostovol,  aproximativ o tonă de grâu și 2 drujbe.
 
În urma administrării probatoriului, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de 3 bărbați, din comuna Bordușani, județul Ialomița, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. Ulterior, unul dintre bărbați a fost reținut, pentru 24 de ore.
 
La data de 25 noiembrie 2023, persoana reținută a fost prezentată instanței de judecată, care a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile.
 
Totodată, la data de 28 noiembrie 2023, polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Galați – Biroul de Poliție Transporturi navale Galați au pus în executare 8 mandate de percheziție domiciliară, emise de Judecătoria Brăila, într-un dosar penal, având ca obiect săvârșirea infracțiunii de furt a unei ambarcațiuni de agrement, din comuna I.C. Brătianu, județul Tulcea.
 
În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 2 motoare de ambarcațiune, 2 unelte de pescuit comercial tip setcă monofilament cu lungimea de 150 de metri, 4 unelte de pescuit comercial tip ava cu lungimea de 300 metri, 2 unelte de pescuit comercial tip setcă fir textil cu lungimea de 70 de metri și 760 de litri de benzină, depozitată în 38 de bidoane de plastic a câte 20 de litri fiecare.

 
În vederea continuării cercetărilor, 6 persoane au fost conduse la sediul unității de poliție, pentru audierii.
 

În cauză, sunt efectuate cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.
 
De asemenea, la data de 26 noiembrie 2023, polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Iași - Biroul Județean de Poliție Transporturi Iași, în zona peronului principal al stației CF Iași, au identificat un bărbat, de 39 de ani, din municipiul Iași, care avea un comportament suspect, acesta fiind condus la sediul Postului de Poliție Transporturi Feroviare Iași.
 
În urma percheziției corporale, asupra sa au fost descoperite două bucăți de staniol mototolite, în interiorul cărora se afla substanță vegetală uscată, tocată mărunt, cu miros înțepător, susceptibilă a fi drog de risc (canabis).
 
Totodată, a fost ridicată o țigaretă rulată artizanal, ce a fost aruncată de bărbat, în momentul depistării de către polițiști.
 
Substanța vegetală și țigareta rulată artizanal au fost înaintate structurilor competente, în vederea continuării cercetărilor.
 
Totodată, la data de 29 noiembrie 2023, polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj - Napoca au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară și două mandate de aducere, emise de Judecătoria Cluj - Napoca, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, în mediul online, prin metoda „scrisoarea nigeriană”.
 
În fapt, doi cetățeni nigerieni, cu drept de ședere și de muncă pe teritoriul României, ar fi indus și menținut în eroare persoana vătămată cu domiciliul în județul Cluj și ar fi determinat-o să
transfere într-un cont diferite sume de bani pentru „a-i elibera pe cauțiune”, în mai multe tranșe, acest lucru fiind nereal.
 
În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe sume de bani și dispozitive electronice.
 
Activitățile s-au desfășurat sub coordonarea procurorului de supraveghere din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj - Napoca, cu sprijinul Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca.
 

„Precizăm faptul că, în toate cazurile, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale, prevăzute de Codul de procedură penală precum și de prezumția de nevinovăție.
 
Poliția Română va continua să desfășoare astfel de acțiuni şi în perioada următoare, în vederea prevenirii şi combaterii activităţilor ilegale”, a încheiat sursa citată.



Citește și:
IGPR: Verificări ale polițiștilor de la autostrăzi pentru siguranța traficului

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

INFOTRAFIC Restricţii pentru traficul greu pe drumurile naţionale și Autostrada Soarelui, în perioada Sărbătorilor Pascale

29 Apr 2024 233

IGPR InfotraficRESTRICȚII TONAJ ȘI RECOMANDĂRI SĂRBĂTORI PASCALE

29 Apr 2024 157

IGPR InfotraficTrafic reluat pe A1

26 Apr 2024 293

Poliția Română Peste 400 de premise reținute, în doar 24 de ore

26 Apr 2024 380

IGPR InfotraficSituația traficului la ora 06

26 Apr 2024 249

IGPR Infotrafic Circulație reluată pe centura București

25 Apr 2024 243

IGPR InfotraficTrafic îngreunat pe centura București

25 Apr 2024 259

IGPR InfotraficTrafic oprit pe DN 2A

25 Apr 2024 265

IGPR InfotraficTrafic restricționat pe A 2 București -Constanța

25 Apr 2024 253

Infotrafic Restricții de trafic pe A2, spre Constanța!

25 Apr 2024 351

IGPR InfotraficTrafic restricționat pe DN 7 și DN 7A

25 Apr 2024 354

IGPR InfotraficTrafic întrerupt pe DN 2A

25 Apr 2024 287

IGPR InfotraficTrafic restricționat pe DN 6 Craiova-Strehaia,

24 Apr 2024 317

Circulație restricționată pe Autostrada Soarelui, spre Constanța

24 Apr 2024 301

IGPR InfotraficTrafic restricționat pe A 2 București -Constanța

24 Apr 2024 238