Poliţiştii constănțeni, alături de elevi la începutul noului an şcolar

  • Azi, 13 septembrie, polițiști constănțeni, alături de jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră și polițiști locali, vor acționa în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din județul Constanța, pentru un început în siguranță al noului an școlar.
Deoarece siguranţa în şcoli constituie o prioritate și ne dorim ca noul an şcolar să înceapă și să decurgă în linişte şi siguranţă, fiecare unitate de învăţământ este inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestră ale Poliţiei, inclusiv traseele pe care copiii le folosesc pentru a veni și pleca de la școală.
 
Polițiștii birouluide siguranță școlară se vor deplasa la sediul unităților de învățământ preuniversitar, în vederea relaționării cu conducerea acestora şi cu cadrele didactice responsabile de gestionarea fenomenului de violență școlară și bullying, respectiv cu consilierii educativi, în scopul identificării elevilor aflați în situații de risc sau vulnerabili.
 
De asemenea, poliţiştii de la rutieră vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier, la orele la care copiii vin și pleacă de la unitățile de învătământ.
 
La nivel național, polițiștii intensifică activitățile de verificare a vehiculelor destinate transportului de elevi, din punct de vedere al licențierii, existenței inspecției tehnice periodice, asigurării de răspundere civilă obligatorie și respectării normelor de protecție privind răspândirea virusului Covid-19.
 
Totodată, sunt controlate unităţile economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ, cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.
 
Pentru prevenirea evenimentelor negative şi evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional, poliţiştii vor organiza  pentru elevi diferite activităţi preventiv-educative.
 
Acestea sunt orientate cu precădere către prezentarea unor modalități de soluționare non-agresivă a conflictelor, precum şi a unor noțiuni juridice privind răspunderea penală şi consecințele comiterii unor fapte antisociale, concomitent cu promovarea tipologiilor comportamentale bazate pe respectarea regulilor de conviețuire socială.

Pentru creșterea gradului de siguranță în interiorul unităților de învățământ, polițiștii informează factorii responsabili cu privire la cele mai bune măsuri care pot fi luate și sunt pregătiți să răspundă la orice întrebare și să intervină ori de câte ori este nevoie.
 

„Le dorim tuturor preșcolarilor, școlarilor, dar și cadrelor didactice și părinților un an școlar plin de performanțe și succes!”, transmite IPJ Constanța. 

Sursă foto: IPJ Constanța

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oficial de la IPJ Constanța! Cum s-a petrecut accidentul de la Ovidiu. Un autoturism a sărit peste sensul giratoriu

16 Oct 2021 1317

Șefi noi în IPJ Constanta! (documente)

16 Oct 2021 1782

S-a stins din viață un fost șef al poliției din Constanța. Activitatea sa profesională a fost legată și de județul Tulcea

15 Oct 2021 3469

IPJ Constanța Mai multe persoane sancționate pentru nerespectarea măsurilor pentru prevenirea răspândirii Covid 19

14 Oct 2021 580

UPDATE. Atenție, părinți! Un copil a fugit în fața mașinii în Constanța. Accidentul, surprins de camerele de supraveghere! (video)

14 Oct 2021 5279

Amenzi în județul Constanța. Ce au verificat polițiștii și în ce localități au efectuat controale

12 Oct 2021 554

Port Constanța Sud Agigea Poliţiştii au ridicat mii de lumânări susceptibile a fi contrafăcute venite din Cambodgia

12 Oct 2021 613

Taximetria ilegală, în atenția polițiștilor constănțeni

11 Oct 2021 349

Detalii mai puțin știute Polițist rutier din Constanța, sancționat disciplinar după ce a amendat un polițist local. Unde este acum dosarul (document)

11 Oct 2021 16762

Case construite ilegal pe malul Dunării. Unde au efectuat controale polițiștii constănțeni

10 Oct 2021 685

Constanța Accident rutier la intersecție în Tomis 3. Trei mașini implicate (galerie foto+video)

10 Oct 2021 9585

Acțiuni ale polițiștilor constănțeni, în contextul pandemiei, pe raza mai multor localități. Au fost aplicate amenzi

08 Oct 2021 2299

Acțiune de amploare desfășurată de polițiștii rutieri constănțeni

07 Oct 2021 780

UPDATE. Județul Constanța Pieton accidentat mortal la Agigea. A fost strivit de basculantă

01 Oct 2021 1637

Un polițist din Constanța își caută dreptatea în instanță!

01 Oct 2021 1145