Poliţiştii de frontieră, la datorie în perioada premergătoare sărbătorii Floriilor. Iată ce restricții de circulație vor fi la punctele de frontieră din județul Constanța


 
  • La nivelul Gărzii de Coastă au fost dispuse măsuri pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat, iar polițiștii de frontieră acționează alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică în zona de competenţă.
     

„Ne aflăm în perioada premergătoare sărbătorii Floriilor, dar și minivacanței prilejuite de Sărbătorile Pascale Ortodoxe și 1 Mai, iar în aceste zile ne aşteptăm la o creştere semnificativă a valorilor de trafic în punctele de trecere a frontierei cu Bulgaria, ca urmare a faptului că mulţi cetăţeni români aleg să iși petreacă această perioadă în țări precum Grecia, Turcia sau Bulgaria”, transmite un comunicat de presă din partea Gărzii de Coastă.


La nivelul Gărzii de Coastă au fost dispuse măsuri pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat, iar polițiștii de frontieră acționează alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică în zona de competenţă.

În această perioadă, atât în punctele de trecere a frontierei, cât şi în zona de frontieră, peste 200 de poliţişti de frontieră desfăşoară zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, precum şi pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere.

În prezent, prin punctele de frontieră, tranzitul autoturismelor şi al persoanelor se derulează în condiţii normale pentru această perioadă, fără a se înregistra blocaje sau timpi mari de aşteptare. Dacă situaţia o impune, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieșire în/din ţară, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei, în funcție de situație, iar lucrători din cadrul Gărzii de Coastă sunt trimiși pentru a acorda sprijin în cele mai aglomerate puncte de trecere a frontierei precum PTF Vama Veche și PTF Negru Vodă. 

De asemenea, pentru operativitate, poliţiştii de frontieră au în dotare staţii mobile de control care pot fi folosite în punctele de trecere a frontierei cu trafic crescut.
Reamintim faptul ca la frontiera cu Bulgaria, în județul Constanța, sunte deschise circulației internaționale 5 puncte de trecere a frontierei: PTF Vama Veche, PTF Negru Voda, PTF Dobromir, PTF Lipnita și PTF Ostrov, cu mențiunea faptului că PTF Dobromir și PTF Lipnița au ca program de funcționare intervalul orar 08-20.

 În vederea fluidizării traficului la granițele României, reprezentanţii Gărzii de Coastă menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră din Bulgaria, alături de care se efectuează controlul de frontieră, în vederea dispunerii unor măsuri comune. 

Un alt aspect de interes pentru perioada următoare este reprezentat de faptul că pe teritoriul României, pe DN39, sectorul de drum Mangalia - Agigea, circulaţia autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone este restricționată în zilele premergătoare sărbătorilor legale (30 aprilie, 2 mai) - intervalul orar 16-22, și în zilele de sărbători legale (1 mai, 3 mai, 6 mai) - intervalul orar 6.00 - 22.00, cu excepția celor destinate transportului de persoane.

În intervalele vizate de restricţii şoferii automarfarelor nu pot intra în țară prin PTF Vama Veche și pot folosi în acest scop Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă
În perioada respectivă, traficul de călători şi autoturisme prin punctele de trecere a frontierei se va desfăşura în condiţii normale.

„În continuare, recomandăm cetăţenilor români şi străini care trebuie să tranziteze frontiera națională în această perioadă să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional și să consulte aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a Poliției de Frontieră - www.politiadefrontiera.ro”, a încheiat sursa citată.Citește și:
Bunuri contrafăcute în valoare de 32.000 lei, confiscate de poliţiştii de frontieră în PTF Vama Veche

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Garda de Coastă cumpără de la Ikarus Trans SRL, din Bihor, pneuri pentru sarcină mică și mare! (DOCUMENTE)

13 Jun 2024 333

Județul Tulcea Motor de barcă, căutat de autoritățile din Suedia, depistat de polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă

12 Jun 2024 385

Constanța Garda de Coastă achiziționează studiu de fezabilitate pentru branșament electric turn de comunicații în județul Tulcea (DOCUMENT)

11 Jun 2024 455

Constanța Garda de Coastă vrea să achiziționeze 650 de veste reflectorizante (DOCUMENT)

11 Jun 2024 438

Custodele mașinilor indisponibilizate de la Garda de Coastă, acuzat că și-ar fi însușit navigația de la un Audi A8. Judecătoria a încetat procesul penal

04 Jun 2024 836

Garda de Coastă Cetățeni sirieni ascunși într-o remorcă, depistați la PTF Negru Vodă

04 Jun 2024 461

Garda de Coastă Percheziții în București și Constanța, într-un dosar de trafic de migranți (GALERIE FOTO)

03 Jun 2024 516

Județul Constanța Autoturism de lux, căutat de autoritățile din Italia, descoperit de poliţiştii de frontieră, la Negru Vodă (FOTO)

31 May 2024 474

18.000 parfumuri contrafăcute, de peste 4 milioane euro, depistate în Portul Constanța (Galerie FOTO)

25 May 2024 586

Cumpărări directe Constanța Iată ce societate se ocupă de o achiziție a Gărzii de Coastă (DOCUMENT)

24 May 2024 478

Garda de Coastă lansează licitație publică. Iată în ce investește (DOCUMENT)

18 May 2024 604

În județul Constanța Autoturism căutat de autoritățile din Germania, descoperit de poliţiştii de frontieră Vama Veche

09 May 2024 493

Garda de Coastă 6 străini au încercat, ascunși într-o autoutilitară, să iasă ilegal din țară pe la PTF Ostrov

29 Apr 2024 477

Acțiune împotriva braconajului în Delta Dunării! Iată ce au descoperit polițiștii de frontieră (VIDEO)

28 Apr 2024 574

Marfă contrafăcută la Vama Veche! Ce au descoperit oamenii legii într-un autocar de pe ruta Turcia - România? (FOTO)

27 Apr 2024 804