Pompierii îi strică planurile primarului NegoițăRevelionul pregătit de Primăria Sectorului 3 la Hala Laminor ar fi ilegal

Sursa foto: Facebook



 
  • ISU Bucureşti-Ilfov anunţă, sâmbătă seară, că Hala Laminor nu are autorizaţie de securitate la incendiu, iar dacă se va organiza Revelionul 2024, cu participarea publicului, această activitate se va desfăşura cu nerespectarea legii.
  • .Până acum au fost aplicate 36 de sancţiuni pentru lipsa autorizaţiei.

„În data de 02.06.2021, Societatea ALGORITHM CONSTRUCTII S3 S.R.L. a depus la ISU B-IF documentaţia tehnică pentru obţinerea avizului de securitate la incendiu pentru Hala Laminor. Ca urmare a analizării acestei solicitări, în data de 29.09.2021, ISU B-IF a emis avizul de securitate la incendiu”, anunţă, sâmbătă, ISU Bucureşti-Ilfov.

Instituţia precizează că, potrivit prevederilor Legii 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, avizul de securitate la incendiu trebuie solicitat şi obţinut înainte de începerea lucrărilor de constructii şi/sau schimbarea destinatiei unei cladiri.

Obligaţia solicitarii revine exclusiv investitorului / beneficiarului construcţiei.

„Deţinătorul avizului are, de asemenea, obligaţia să solicite autorizaţia de securitate la incendiu după efectuarea recepţiei la terminarea lucrărilor sau înainte de punerea în funcţiune a construcţiilor sau amenajărilor pentru care s-a obţinut avizul. Facem precizarea că ISU BIF nu a primit, până la acest moment, nicio cerere pentru eliberarea autorizaţiei de securitate la incendiu”, a mai trasmis sursa citată.


Pompierii prcizează că, întrucât în Hala Laminor au fost desfăşurate evenimente publice, pentru siguranţa participanţilor, inspectorii de prevenire au executat 8 controale, în urma cărora au fost aplicate 36 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 14 amenzi, în cuantum de 420.000 lei.

„Acestea au vizat atât autoritatea publică locală, reprezentată prin Societatea ALGORITHM CONSTRUCTII S3 S.R.L., cât şi organizatorii de evenimente care au închiriat o parte din spaţiul halei. ISU B-IF a notificat, totodată, autoritatea publică locală, sens în care continuarea funcţionării fără autorizaţie de securitate la incendiu atrage sanctionarea contraventionala, potrivit legii. Astfel de notificări au fost înaintate şi de către structurile cu responsabilitati pe linie de ordine publică, pentru menţinerea climatului optim de siguranţă”, a mai transmis ISU Bucureşti-Ilfov.


Revelionul PS3, dacă se ține, ar fi ilegal

Instituţia explică de ce nu poate fi închisă Hala Laminor:

„Nu sunt îndeplinite niciunul din criteriile prevăzute de H.G.R. nr 915/2015 privind stabilirea criteriilor pentru oprirea funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor determinate de încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu în ceea ce priveşte periclitarea vieţii ocupanţilor şi forţelor de intervenţie, neasigurarea stabilităţii elementelor portante, respectiv a limitării propagării focului şi fumului în interiorul edificiului şi la vecinătăţi”.

„Dacă în cadrul acestui obiectiv se va organiza Revelionul 2024, cu participarea publicului, facem menţiunea că această activitate se va desfăşura cu nerespectarea Legii, caz în care răspunderea exclusivă cu privire la această situaţie revine beneficiarului investiţiei, aşa cum prevede art. 57^1 din Legea nr. 307 din 2006. Totodata acest comunicat are rolul de a informa participantii la evenimentul respectiv asupra situatiei de fapt”, au transmis oficialii ISU.


Pompierii de la ISU anunţă că la Hala Laminor vor fi alocate dispozitive de ordine publică şi de situaţii de urgenţă adaptate la specificul evenimentului.
 
 Citește și
Acțiuni de verificări inopinate ale IGSU, pentru noaptea de Revelion, la nivel național
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.