Protest la Oficiul Registrului Comerțului Constanța! Ce revendicări au sindicaliștii (GALERIE FOTO+VIDEO)

Sindicatul Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului Constannța au protestat astăzi în fața instituției, solicitând Guvernului demersuri urgente pentru majorarea salariilor. ONRC fiind "instituţia publică cu cel mai mic nivel de salarizare din justiţie".

Astfel, sindicaliştii revendică acordarea sporului de risc şi suprasolicitare neuropsihică, drept care se acordă tuturor celorlalte categorii de salariaţi din familia ocupaţională "Justiţie".

„Suntem ultimii din familia „Justiție“ ce a rămas cu salarii mici, suntem în lipsă acută de personal. Toți cei din justiție au primit sporuri, noi am rămas pe dinafară. Ne simțim discrimnați, nedreptățiți. Protestăm după orele de program cu publicul. Vineri va fi un protest la București in fața Ministerului Justiției la care vom participa. Păstrăm o parte din colegi pentru a asigura desfășurarea activității. Dacă nu se întâmplă nimic din august intrăm în grevă. Munca e mai mare, posturile sunt blocate din 2019. Pleacă oameni, unii la pensie, alții nu mai rezistă“ - a declarat pentru ZIUA de Constanța, Abibula Memet Vildal, lider de sindicat la Registrul Comerțului Constanța. 


Potrivit reprezentanților organizației sindicale, sindicatul declanşează proteste contra inechităţilor salariale şi a discriminării salariaţilor din ONRC faţă de celelalte categorii de angajaţi din familia ocupaţională justiţie, tratament disproporţionat în raport cu importanţa activităţilor derulate şi cu nivelul de complexitate a muncii prestate de salariaţii din ONRC în actualul context economic şi financiar marcat de obligaţiile legate de implementarea PNRR. 

Conform sindicaliștilor, în intervalul 23-25 aprilie, începând cu ora 13:30 vor avea loc mitinguri la nivel naţional în toate judeţele, în faţa instituţiilor. În data de 26 aprilie, începând cu ora 11:00, va avea loc un miting la sediul Ministerului Justiţiei, iar începând din luna august va fi declanşat conflictul colectiv de muncă.


 

Citește și:

Portalul Registrului Comerțului, indisponibil! Iată când și de ce

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.