Actualitate

Precizări ale Ministerului Culturii referitoare la alegerea Irinei Rimes pentru promovarea evenimentelor organizate cu ocazia Zilei Brâncuși 2020

Ministerul Culturii face următoarele precizări referitoare la alegerea Irinei Rimes pentru a ajuta la promovarea evenimentelor pe care le va organiza cu ocazia Zilei Brancuși - 19 februarie:

Brâncuși este al nostru, al tuturor, și ne bucură faptul că, împreună cu Muzeul Național de Artă al României (MNAR), putem aduce oamenii, în special pe cei mai tineri, mai aproape de acest simbol național. Așa cum a menționat în conferința de presă de la MNAR, dar și cu alte ocazii, Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu, își manifestă dorința ca noi toți să fim mai deschiși către noile generații, să facem pași în a-i aduce mai aproape de cultură.

În acest sens, Irina Rimes a acceptat invitația Ministerului Culturii, voluntar, de a fi promotor al evenimentului. Cu această ocazie, îi adresăm mulțumiri pentru accept și ne dorim, ca pe viitor, evenimente de asemenea anvergură să beneficieze de o promovare adecvată și în rândul generațiilor tinere.

Ne dorim să fim mai deschiși, să atragem, fără prejudecăți, oamenii din toate categoriile de vârstă, sociale și profesionale. Vrem să schimbăm modul de a comunica cu tinerii, să folosim și alte canale de promovare a culturii, altele decât cele clasice.

Bogdan Gheorghiu, Ministrul Culturii, a declarat:

“Dacă fiecare eveniment cultural s-ar promova doar în zona academică, pe canale nișate, s-ar adânci prăpastia între generații. Cultura nu trebuie să se adreseze doar unor nișe și nu trebuie consumată doar de elite. Am implicat în această promovare a zilei Brâncuși reprezentanți din medii diferite. Un exemplu este prezența la conferința de presă a scriitorului și criticului literar Alex Ștefănescu. Ceea ce ne-am propus s-a realizat. Toată lumea vorbește despre evenimentul Brancuși. Vrem ca tinerii să devină interesați și atrași de cultură. Vrem ca tinerii să devină consumatori de produse culturale. Vrem să colaboram cu modelele tinerilor care se bucură de încrederea și simpatia lor.”

Astăzi, mediul online este principalul canal de comunicare pentru tineri și trebuie să ne adaptăm prezentului. Rolul Irinei este de a invita tinerii să-l cunoască mai bine pe Brâncuși.

“Am acceptat invitația domnului ministru de a fi promotor al evenimentului pentru că îmi doresc ca tinerii cu care vorbesc, direct sau indirect, să înțeleagă cât de important este să ne cunoaștem cultura, să perpetuăm obiceiurile, să fim mai aproape de valorile culturale românești, să nu uitam de ele doar pentru că nu mai sunt cool și trendy”, a declarat Irina Rimes.

Vă așteptăm să-l cinstim cu toții pe părintele sculpturii moderne, Constantin Brâncuși, miercuri, 19 februarie, de ziua lui, la Muzeul Național de Artă al României. Așadar, aducem Lumea Brâncuși mai aproape de tine.


Sursa foto: Facebook/ Irina Rimes 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știați că… astăzi s-a născut Irina Rimes?

22 Aug 2020 354

Cum se simte Irina Rimes după ce a fost operată de urgență în noaptea de Revelion

01 Jan 2020 14779

Horia Brenciu a venit cu vestea tristă înainte de Revelion. Este vorba despre un jurat de la Vocea României

31 Dec 2019 2059

Melodia Zilei CUZA - Dor de casa ft. Irina Rimes, George Hora, Carmen Tanase

28 Dec 2019 665

Melodia zilei Irina Rimes - 24

24 Aug 2019 1040

„Bravo constănţene, aşa te vrem” Bogdan Ioan, din Constanţa, Vocea României 2018. Postare pe Facebook după ce a intrat în finală

08 Dec 2018 7964

Pro Tv Vocea României 2018. Finaliştii. Printre ei şi un constănţean

08 Dec 2018 3668

Irina Rimes - Nu Stii Tu Sa Fii Barbat | Official Video

24 Nov 2018 1976

Constănţeanca Silvia Vîrlan a ajuns în echipa Irinei Rimes, la Vocea României. Ce melodie a interpretat (video)

19 Oct 2018 1227

Ce voce! Arhidiacon al Arhiepiscopiei Tomisului, concurent la Vocea României! Câte scaune a întors (video)

19 Oct 2018 6244

Un tânăr din Constanța a impresionat jurații de la Vocea României. Incredibil ce reacție au avut membrii juriului

07 Sep 2018 3526

NEVERSEA, Ziua 2. Aloe Blacc, moment emoționant în memoria lui Avicii. Steve Angello, impresionat de energia publicului (galerie foto+video)

07 Jul 2018 2770

Ediţia a zecea a Zilelor Oraşului Ovidiu a debutat la Ovidiu. Gabriel Cotabiţă, Grasu XXL și Irina Rimes se numără printre artiștii ce vor concerta la Ovidiu (galerie foto)

29 Jun 2018 1268

Irina Rimes - Cel Mai Bun Prieten | Official Video

09 Jun 2018 2090

Schimbări în juriul Vocea României. Irina Rimes este noul antrenor al concursului

02 Jun 2018 2601