Precizări ale Ministerului Culturii referitoare la alegerea Irinei Rimes pentru promovarea evenimentelor organizate cu ocazia Zilei Brâncuși 2020

Ministerul Culturii face următoarele precizări referitoare la alegerea Irinei Rimes pentru a ajuta la promovarea evenimentelor pe care le va organiza cu ocazia Zilei Brancuși - 19 februarie:

Brâncuși este al nostru, al tuturor, și ne bucură faptul că, împreună cu Muzeul Național de Artă al României (MNAR), putem aduce oamenii, în special pe cei mai tineri, mai aproape de acest simbol național. Așa cum a menționat în conferința de presă de la MNAR, dar și cu alte ocazii, Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu, își manifestă dorința ca noi toți să fim mai deschiși către noile generații, să facem pași în a-i aduce mai aproape de cultură.

În acest sens, Irina Rimes a acceptat invitația Ministerului Culturii, voluntar, de a fi promotor al evenimentului. Cu această ocazie, îi adresăm mulțumiri pentru accept și ne dorim, ca pe viitor, evenimente de asemenea anvergură să beneficieze de o promovare adecvată și în rândul generațiilor tinere.

Ne dorim să fim mai deschiși, să atragem, fără prejudecăți, oamenii din toate categoriile de vârstă, sociale și profesionale. Vrem să schimbăm modul de a comunica cu tinerii, să folosim și alte canale de promovare a culturii, altele decât cele clasice.

Bogdan Gheorghiu, Ministrul Culturii, a declarat:

“Dacă fiecare eveniment cultural s-ar promova doar în zona academică, pe canale nișate, s-ar adânci prăpastia între generații. Cultura nu trebuie să se adreseze doar unor nișe și nu trebuie consumată doar de elite. Am implicat în această promovare a zilei Brâncuși reprezentanți din medii diferite. Un exemplu este prezența la conferința de presă a scriitorului și criticului literar Alex Ștefănescu. Ceea ce ne-am propus s-a realizat. Toată lumea vorbește despre evenimentul Brancuși. Vrem ca tinerii să devină interesați și atrași de cultură. Vrem ca tinerii să devină consumatori de produse culturale. Vrem să colaboram cu modelele tinerilor care se bucură de încrederea și simpatia lor.”

Astăzi, mediul online este principalul canal de comunicare pentru tineri și trebuie să ne adaptăm prezentului. Rolul Irinei este de a invita tinerii să-l cunoască mai bine pe Brâncuși.

“Am acceptat invitația domnului ministru de a fi promotor al evenimentului pentru că îmi doresc ca tinerii cu care vorbesc, direct sau indirect, să înțeleagă cât de important este să ne cunoaștem cultura, să perpetuăm obiceiurile, să fim mai aproape de valorile culturale românești, să nu uitam de ele doar pentru că nu mai sunt cool și trendy”, a declarat Irina Rimes.

Vă așteptăm să-l cinstim cu toții pe părintele sculpturii moderne, Constantin Brâncuși, miercuri, 19 februarie, de ziua lui, la Muzeul Național de Artă al României. Așadar, aducem Lumea Brâncuși mai aproape de tine.


Sursa foto: Facebook/ Irina Rimes 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Organizația de Management al Destinației Mamaia-Constanța a bătut palma cu firma impresarului Radu Groza!

27 Mar 2024 755

Irina Rimes a ales o destinație atipică de vacanță! Unde se află împreună cu iubitul ei (FOTO)

14 Jan 2023 2756

Piața Ovidiu, scena unui concert de Sfântul Andrei în organizarea Consiliului Județean Constanța

15 Nov 2022 8966

Melodia Zilei Irina Rimes - Sunt a nimănui (VIDEO)

02 Jul 2022 2564

După o pauză de doi, Vocea României revine pe micile ecrane. Cine va fi în juriu

20 Jun 2022 1891

Melodia zilei Irina Rimes x Grasu XXL - Pentru totdeauna | Official Music Video

06 Nov 2021 2408

Melodia zilei Irina Rimes x Grasu XXL - Pentru totdeauna | Visualiser

09 Oct 2021 2323

Melodia zilei Irina Rimes x Jah Khalib - Навсегда | Official Video

25 Sep 2021 2761

Cântăreața și compozitoarea Irina Rimes împlinește astăzi 30 de ani

22 Aug 2021 2473

Colaborare inedită! Piesă nouă de la Carla’s Dreams, Inna, Irina Rimes și The Motans. Cum sună melodia (video)

15 Aug 2021 3150

Melodia zilei Irina Rimes - N-avem timp | Official Video

15 May 2021 2965

Milioane de români au vizionat show-urile UNTOLD de Revelion

01 Jan 2021 2761

Un an de la intervenția chirurgicală a Irinei Rimes. Artista a ajuns atunci la spital cu hemoragie internă

31 Dec 2020 3637

Știați că… astăzi s-a născut Irina Rimes?

22 Aug 2020 1857

Cum se simte Irina Rimes după ce a fost operată de urgență în noaptea de Revelion

01 Jan 2020 17061