Premierul Marcel Ciolacu, întrevedere cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România

Sursa foto: facebook/Guvernul RomânieiPremierul Marcel Ciolacu a avut la Palatul Victoria, o întrevedere cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Kavalec.

Potrivit unui comunicat al Guvernului României, prim-ministrul României a subliniat importanța consolidării Parteneriatului Strategic cu SUA, prin proiecte economice concrete și investiții directe în țara noastră ale companiilor americane.

”Intenția companiilor americane prezente în România de a continua să se dezvolte și să creeze noi locuri de muncă în țara noastră reprezintă o garanție că avem un mediu economic și un cadru fiscal stabil, predictibil și competitiv, în care investitorii străini au încredere. Parteneriatul nostru strategic cu Statele Unite se va reflecta în perioada următoare într-o prezență semnificativă a companiilor americane în economia românească”, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Un punct important al discuției s-a referit la includerea României în Programul Visa Waiver. Premierul Marcel Ciolacu și ambasadoarea Statelor Unite ale Americii la București au discutat despre progresele României pentru îndeplinirea condițiilor tehnice de accedere în acest program, precum și despre importanța dreptului la libera circulație pentru români și pentru mediul de afaceri.

În contextul discuțiilor privind situația din regiune, ambasadoarea Kathleen Kavalec a apreciat sprijinul acordat cetățenilor ucraineni refugiați în România și eforturile țării noastre pentru asigurarea stabilității în regiune. De asemenea, a arătat disponibilitatea de întărire a cooperării bilaterală pentru prevenirea și combaterea în domeniul traficului de persoane.

Cei doi oficiali au abordat, de asemenea, progresele României privind reformele realizate pentru pregătirea aderării la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică. În context, ambasadoarea Kathleen Kavalec a reiterat sprijinul SUA pentru ca România să atingă acest obiectiv important de politică externă.

Citește și: 

Întâlnire cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, E.S. Kathleen A. Kavalec, la Universitatea Ovidius din Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.