Premierul Nicolae Ciucă anunță controale la toate companiile petroliere care funcţionează în România (VIDEO)

Premierul României, Nicolae Ciucă. sursa foto: Facebook/Guvernul RomânieiLa finalul Ședinței de Guvern, premierul Nicolae Ciucă a precizat că vor fi controlate toate companiile petroliere care funcţionează în România.

De asemenea, Ciucă a menționat că ANAF, ANPC şi Consiliul Concurenţei au demarat verificările necesare şi se vor aplica sancţiuni "drastice" pentru cei care încalcă legea.

"Statul român are obligaţia de a-şi proteja cetăţenii, de a proteja economia, mai ales în această perioadă complicată provocată de invazia militară rusă în Ucraina. Nu voi permite nimănui să profite de această situaţie, pentru ca din lăcomie sau orice alte motive să încerce să destabilizeze economia ţării şi viaţa cetăţenilor. Instituţiile responsabile vor fi ferme în verificările pe care trebuie să le facă şi vor da sancţiuni drastice celor care încalcă legea", a precizat prim-ministrul Nicolae Ciucă în declarația de presă susținută la Palatul Victoria.


Reamintim că, premierul Ciucă s-a întâlnit, joi dimineaţa, cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, şi ministrul Economiei, Florin Spătaru.

La şedinţa de la Palatul Victoria au participat preşedintele ANPC, Horia Miron Constantinescu, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, şi preşedintele ANAF, Mirela Călugăreanu. 

Întâlnirea a avut loc în contextul în care, seara trecută benzinăriile din țară au fost luate cu asalt de șoferi după ce au apărut informații că prețul carburanților va depăși prețul de 10 lei pe litru. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO Proteste la benzinăriile din Constanța sâmbătă seara (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 Jun 2022 4309

Președintele PSD, Marcel Ciolacu „Nu putem accepta prețuri crescute din pix, de la o oră la alta! Cine își imaginează că mai poate face asta, să știe că se joacă cu focul chiar în benzinărie! “

10 Mar 2022 1022

Preţul carburanţilor a depăşit 8 lei pe litru în România

08 Mar 2022 1985

Consiliul Concurenței Reducerea accizelor carburanților s-a transmis integral în prețul de la pompă

09 Jan 2020 1445

Iată prețurile carburanților de la principalele stații peco din municipiu! La Constanța carburanții au ajuns la 6 lei/litrul (fotoreportaj)

09 Nov 2017 4742