Premierul olandez Mark Rutte Primele avioane de luptă F-16 pe care Olanda le va dona Ucrainei vor sosi în două săptămâni în România

Sursa foto: Google Maps
  • Primele avioane de luptă F-16 pe care Olanda le va dona Ucrainei vor sosi în două săptămâni la centrul de instruire creat în România.

Primele avioane de luptă F-16 pe care Olanda le va dona Ucrainei vor sosi în două săptămâni la centrul de instruire creat în România, a anunţat luni premierul olandez Mark Rutte, potrivit Agerpres.

„Mă aştept ca rachetele Patriot să fie livrate în curând, pentru a ajuta Ucraina în iarna care vine. Acelaşi lucru este valabil şi pentru F-16”, a spus Rutte într-o discuţie prin videoconferinţă cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, declaraţie postată pe reţeaua socială X, fosta Twitter.

„Primele (avioane F-16) vor fi trimise la centrul de instruire din România în două săptămâni, astfel încât să fie pregătite pentru antrenamentele următoare”, a adăugat premierul olandez.

„Ceea ce se întâmplă acum în Gaza şi atacul terorist asupra Israelului şi tot ce decurge din aceasta nu trebuie, nu va putea şi nu ne va distrage de la ceea ce se întâmplă între voi şi Rusia, faptul că luptaţi împotriva agresiunii ruse”, a indicat premierul olandez.


Danemarca, Norvegia şi Belgia au anunţat de asemenea că vor furniza Ucrainei avioane de vânătoare F-16. 


Citește și:
Slovacia anunță încetarea livrărilor de arme către Ucraina şi limitarea sprijinului acordat ţării vecine

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Marcel Ciolacu Sprijinul Regatului Ţărilor de Jos pentru aderarea României la Schengen, reconfirmat

14 Nov 2023 951

Preşedintele Klaus Iohannis, discuții cu premierul britanic Theresa May

09 Nov 2018 1512

Adio Schengen! Cel puţin până în 2017…

03 Oct 2015 1666

O decizie care va afecta milioane de români. Ponta nu spune nimic

15 Jun 2014 1926