Actualitate

Viorica Dăncilă, întrevedere cu Ronald Lauder, cu Arthur Schneier și cu Malcolm Hoenlein, în cadrul vizitei în SUA


În cadrul vizitei de lucru pe care o efectuează în SUA, prim-ministrul României Viorica Dăncilă a avut în data de 26 septembrie întrevederi cu Ronald Lauder, Președintele World Jewish Committee, cu Arthur Schneier, Rabinul Șef al oraşului New-York, precum și cu Malcolm Hoenlein, vicepreședinte al Congresului American Evreiesc.

În cadrul convorbirilor, premierul a evidențiat importanța Parteneriatului Strategic cu Statele Unite și a reafirmat angajamentul României pentru combaterea antisemitismului, a xenofobiei și a oricăror alte forme de manifestare a intoleranței.

Guvernul României va continua acțiunile în scopul păstrării memoriei Holocaustului și a combaterii negaționismului, inclusiv prin deschiderea unui Muzeu Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului la București, dar și dezvoltarea unor programe de studii asupra Holocaustului.

Combaterea antisemitismului este o temă constantă aflată în atenția Guvernului României și a reprezentat o direcție prioritară a Președinției române a Consiliului UE 2019.

Totodată, premierul român a mulțumit pentru implicarea constantă a organizațiilor evreiești în susținerea acestor proiecte și și-a exprimat speranța că de același sprijin vor beneficia susținerea candidaturii României la OCDE și  liberalizarea regimului de vize de călătorie către SUA pentru cetățenii români, două  obiectivele de interes deosebit pentru Guvern. 
 
De asemenea, prim-ministrul României a subliniat oportunitățile mediului de afaceri din țară, măsurile guvernamentale de stimulare a investițiilor și proiectele care vor putea fi realizate în parteneriat public-privat.

La rândul său, președintele World Jewish Committee, Ronald Lauder, a subliniat valențele deosebite ale cooperării dintre România şi Statele Unite ale Americii, dar și dintre România şi Statul Israel.

De asemenea, în cadrul întrevederilor, reprezentanții comunității evreiești și-au exprimat aprecierea față de angajamentul României pentru combaterea antisemitismului și a xenofobiei.

Premierul Viorica Dăncilă a fost întâmpinată de comunitatea evreiască din New York la East Park Sinagogue, căreia i-a urat ”Un an bun”, cu prilejul începerii noului an evreiesc, pe 29 septembrie. 

Sursă foto: Arhivă ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce l-ar întreba Viorica Dăncilă pe Iohannis, dacă ar exista o dezbatere electorală între ei

17 Nov 2019 281

Viorica Dăncila "Refuzul președintelui de participare la o dezbatere, denotă că îi este frică să iasă în fața românilor"

17 Nov 2019 217

Viorica Dăncilă spune că PSD nu a distribuit fake news-uri

15 Nov 2019 480

Viorica Dăncilă "Discursul candidatului Iohannis, un discurs antidemocratic, antieuropean, extremist"

15 Nov 2019 442

Viorica Dăncilă, declaraţii la sediul PSD. Ce i-a transmis aceasta preşedintelui României

14 Nov 2019 600

Viorica Dăncilă, declarații la sediul PSD. Îi dă replica președintelui Iohannis

13 Nov 2019 640

Profilul votanţilor. Cum s-au bătut Iohannis şi Dăncilă pe voturile alegătorilor din Regiunea Sud, Bucureşti şi Dobrogea

13 Nov 2019 1233

UPDATE Ana Birchall, Cozmin Gușă și primarul Bacăului, excluși din PSD. Declarații

12 Nov 2019 684

Rezultate finale. Câte voturi au primit Iohannis, Dăncilă şi Barna în fiecare localitate din judeţul Constanţa (document)

12 Nov 2019 2951

Rezultatele finale ale primului tur al prezidențialelor la Constanța. Oficial de la Biroul Electoral Județean (document)

11 Nov 2019 633

Scandal, în direct, la România TV. Cuvinte grele între Dăncilă şi Ponta. Ce şi-au spus unul altuia

11 Nov 2019 2140

Alegeri prezidențiale 2019 Rezultatele celui de-al doilea exit-poll. Iohannis, lider detașat

10 Nov 2019 1017

Alegeri prezidențiale 2019 Președintele PSD Constanța - „Avem satisfacția muncii pe care am depus-o cu suflet și consistent în campania electorală”

10 Nov 2019 1013

Primele declarații făcute de Viorica Dăncilă după vot ”Suntem în turul 2, cu toată campania anti PSD și anti Viorica Dăncilă”

10 Nov 2019 344

Viorica Dăncilă (PSD) - „Scopul Guvernului Orban este de a-i da lui Iohannis un nou mandat, nu de a guverna. Iar asta este un afront la democraţie“

06 Nov 2019 903