Preotul Visarion Alexa a ajuns în instanţă! Este acuzat că a agresat sexual o femeie

Preotul Visarion Alexa, foto: Doxologia.ro.
 Preotul Visarion Alexa s-a prezentat luni dimineaţa la Tribunalul Bucureşti, unde se dezbate cererea sa de ridicare a controlului judiciar, măsură impusă împotriva lui într-un dosar în care este cercetat penal pentru că a agresat sexual o femeie.

Preotul a venit însoţit de un avocat, însă nu a dorit să stea de vorbă cu jurnaliştii.

Visarion Alexa a fost reţinut de poliţişti în urmă cu o săptămână pentru agresiune sexuală, fiind dus apoi la Judecătoria Sectorului 6 cu propunere de arestare preventivă. Un magistrat a dispus, însă, eliberarea sa şi plasarea sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, cu mai multe interdicţii.

Preotul a făcut contestaţie la decizie, la fel au procedat şi procurorii, care vor ca acesta să fie arestat preventiv., scrie Agerpres.ro. 

Anchetatorii susţin că agresiunea a avut loc pe 23 aprilie, în altarul de vară al unei biserici din Bucureşti, victimă fiind o enoriaşă venită la spovedanie.

Visarion Alexa este parohul Bisericii "Pogorârea Sfântului Duh" din Militari, fiind unul dintre cei mai populari preoţi din Capitală, cu prezenţe la emisiuni radio şi TV.

Patriarhia Română a anunţat, prin purtătorul de cuvânt Vasile Bănescu, că preotul Visarion Alexa a recunoscut, în faţa unei comisii a Arhiepiscopiei Bucureştilor, fapta de care este acuzat, fiind suspendat de la slujire şi retras din funcţia de paroh.

"Comisia de disciplină din cadrul Arhiepiscopiei Bucureştilor i-a solicitat în aceste zile preotului Visarion Alexa o declaraţie personală pe marginea faptelor de care a fost acuzat recent. Acesta a recunoscut fapta incriminată de probatoriul consemnat şi în stenogramele devenite publice, refuzând să ofere însă detalii amănunţite şi invocând faptul că avocata sa l-a sfătuit să fie reţinut în declaraţii", a declarat Bănescu, într-un comunicat de presă.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Preotul Visarion Alexa, plasat sub control judiciar. A fost acuzat că ar fi agresat sexual o femeie la spovedanie

18 Sep 2022 2094

Distribuția din Înghițitorul de săbii, nucleu pentru Ana, cel mai nou film al lui Alexa Visarion

10 Dec 2014 1662