Președintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu, la lansarea centrului de cardiologie și radiologie intervențională din Spitalul Județean de Urgență Tulcea (galerie foto)

  • La eveniment au mai participat dr. Tudor Năstăsescu, directorul Spitalului Județean de Urgență Tulcea, Iulian Pleșcan, directorul de dezvoltare ARES, dr. Oren Iancovici, director medical și fondator ARES, dar și medici care se vor implica în activitatea în domeniu, atât din județul Tulcea (dr. Nicoleta Zamfir sau dr. Elena Chircov), dar și medici specialiști ai ARES.
Pacienții tulceni vor avea de acum acces la tratamente moderne pentru afecțiuni cardiovasculare precum infarctul miocardic acut sau aritmiile cardiace, fără a mai fi nevoiți să călătorească în alt județ.

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a participat, la lansarea centrului de cardiologie și radiologie intervențională din Spitalul Județean de Urgență Tulcea.

La eveniment au mai participat dr. Tudor Năstăsescu, directorul Spitalului Județean de Urgență Tulcea, Iulian Pleșcan, directorul de dezvoltare ARES, dr. Oren Iancovici, director medical și fondator ARES, dar și medici care se vor implica în activitatea în domeniu, atât din județul Tulcea (dr. Nicoleta Zamfir sau dr. Elena Chircov), dar și medici specialiști ai ARES.

În cadrul unui parteneriat public privat încheiat între ARES și Spitalul Județean de Urgență Tulcea, angiograful spitalului va fi operat de ARES, care aduce la Tulcea echipa sa de medici cu experiență, cu peste 10 premiere medicale naționale și internaționale la activ.

În cadrul ARES Tulcea, pacienții vor avea parte de soluții terapeutice inovatoare pentru diverse afecțiuni din sfera cardiacă și vasculară. Astfel, în acest centru vor fi tratați pacienții cu infarct miocardic acut, boală coronariană ischemică, boală arterială periferică și diverse aritmii cardiace. Printre procedurile care vor fi accesibile pacienților tulceni se numără coronarografia, procedura de diagnostic pentru starea arterelor inimii, dilatarea vaselor de sânge cu balon și stent, implantarea de dispozitive cardiace precum stimulatorul cardiac sau defibrilatorul cardiac.

În cadrul ARES Tulcea vor lucra medici cardiologi intervenționiști și aritmologi cu experiență atât în spitalele mari din țară cât și în cele din străinătate: dr. Roberto Haret, dr. Denis Amet, dr. Ion Bostan și dr. Mustafa Adnan.

„Am adus aparatură vitală pentru funcționarea spitalului în parametri normali, iar acest angiograf a completat lista echipamentelor care vor duce la creșterea calității actului medical la nivelul spitalului. Acest centru de angiografie inaugurat la Tulcea asigură servicii moderne de tratament pentru afecțiunile cardiovasculare, sprijinind asfel tulcenii ce vor putea să se trateze la ei acasă, fără a mai fi nevoie să ajungă în alte zone ale țării.

Sunt pași importanți pe care îi facem în asigurarea celor mai bune condiții pentru tulcenii care au nevoie de îngrijiri medicale și, alături de investiții de mare amploare, precum cele derulate cu fonduri europene, credem că, într-un final, vom pune Tulcea pe harta centrelor medicale importante ale țării” a declarat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

Centrele ARES

Sursa foto: Facebook/ Consiliul Județean Tulcea 


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bilanț coronavirus în România A patra zi consecutivă cu peste 30.000 de cazuri raportate în 24 de ore

29 Jan 2022 367

Record la spitalul din Alba. A fost operat un bărbat în vârstă de 105 ani

28 Jan 2022 420

Județul Constanța O persoană, decedată într-un accident rutier la Seimenii Mari. Alte două victime, la spital

28 Jan 2022 707

Care este gradul de ocupare al paturilor din unitățile sanitare Covid 19 din județul Constanța

27 Jan 2022 590

Patru persoane, rănite într-un accident rutier în județul Suceava. O autoutilitară a intrat într-un copac (GALERIE FOTO)

27 Jan 2022 418

Modificări importante pentru Spitalul de Pediatrie Constanța! Clădirea veche va fi demolată

27 Jan 2022 1291

Update. Un elev a fost reținut după ce și-a înjunghiat doi colegi, în Suceava

26 Jan 2022 450

O fetiță de două luni, diagnosticată cu COVID-19, a murit la spital. Ce spune directorul DSP

26 Jan 2022 678

Declarații de avere Adriana Simona Mocanu, șef serviciu în cadrul Spitalului Clinic CF Constanța, deține jumătate dintr-un apartament dobândit prin moștenire (DOCUMENTE)

26 Jan 2022 498

Bărbat rănit într-un accident în județul Suceava. O autoutilitară a fost lovită de tren (GALERIE FOTO)

25 Jan 2022 474

IGPR Infotrafic Județul Buzău -Trafic îngreunat pe DN 2

25 Jan 2022 240

Bancul zilei Apel de urgență din spital

25 Jan 2022 613

Declarații de avere Florin Traian Radu, membru în CA al Spitalului Clinic CF Constanța, deține două apartamente în București (DOCUMENTE)

25 Jan 2022 548

Zeci de oameni au dus plăpumi şi pături la un spital din Timişoara. Bolnavii stau în frig în saloane

24 Jan 2022 548

Veteranul de război în vârstă de 104 ani, Ion Ceapă, nu a putut participa la festivitățile din Cumpăna. Autoritățile i-au pregătit o diplomă

24 Jan 2022 644